torsdag 26 februari 2009

A Last Confession


En riktigt bra debutskiva återfinns nu i min CD-samling. För det facila priset av 100,- kan även du få en!

Lyssna, köp.

onsdag 25 februari 2009

Tjäna extrapengar

Lite taskig timlön och rätt hög investeringskostnad innan man är igång, men ett sätta att "tjäna" extrapengar på:


The Box from mudlevel on Vimeo.


Jag är, av någon anledning, lite förtjust i sätt att lura system på. Även om det där var lite väl utstuderat. :)

tisdag 24 februari 2009

Morgongym


Spelade in 24 minuter av morgonträningen på video men misstänker det kommer dröja innan jag hinner redigera det, så här är en bild så länge.

Funderar om man ska börja träna fler morgnar i veckan trots att de öppnar sju de andra dagarna. Eller så får man byta från Nautilus till Må Bättre, men det är typ dubbelt så dyrt. Det är för lite med två dagar i veckan...

måndag 23 februari 2009

Nyhetstorka?


Inte för att Nya Ludvika Tidning brukar ha något intressant att skriva om, men det här måste nästan vara en ny bottennotering? Hittar inte artikeln på nätet, den var väl inte tillräckligt intressant...

Atlantis?

Väster om Kanarieöarna och Madeira finns ett stort område med rutmönster på havets botten (klicka på bilden för större version):



Kollar man närmare ser det ut som ett 10 x 10 mil stort område med rutnät.


Rätt häftigt faktiskt, kolla själv:


Visa större karta

Fast något Atlantis tror jag knappast det är. Världens till ytan största tätort idag är Phoenix och det är "bara" 7 x 4 mil.

söndag 22 februari 2009

98,5, eller?

Nu har ännu en vecka gått och vågen har segat ned till 98,5.



Fast 18 minuter senare var det 0,6 kg mindre.


För enkelhetsskull kommer jag rapportera vikterna innan jag gått på toa. Alltså, direkt upp ur sängen och på vågen. Det borde bli mest konsekvent för framtida referens.

98,5 får alltså bli veckans officiella vikt. Det är bara 0,2 kg mindre än förra veckan, men då har jag slöat friskt. Skidor på måndagen och en cykeltur på fredag. Dessutom en fika på Engel på lördag och några glas vin på fredagen.

Det är bra, nu har jag etablerat en slags grundämnesomsättning. Nu gäller det bara att röra sig mer på samma mängd bränsle så kommer vikten att ramla av sig självt! :)

13,5 kg kvar till målvikt!

fredag 20 februari 2009

Spontantur

Foto: Harri

På väg hem från jobbet i fredags såg jag Harri på cykelbanan så jag halade upp mobilen och stämde träff, sen tog vi en gemensam timma i för mycket snö. Går inte att cykla i skogen alls nu, det är nog närmare en halvmeter. Vi hittade två korta upptrampade stigar, dels runt Marnästjärn och sedan mellan Högberget och Lorensbergatjärn. Hamnade man utanför de smala stigarna var det snö upp till naven...

One to rule them all


17:e februari enades bl.a. Motorola, Nokia, Orange, Qualcomm, Samsung, Sony Ericsson, Telenor och Vodafone att framtidens mobiltelefoner ska använda samma laddkontakt. Standarden de enades om är micro-USB, ej att förväxla med den vanligare mini-USB. Båda är på bild här ovan, det är den mindre som ska användas.

Så förhoppningsvis kommer alla nya mobiltelefoner från 2012 att använda samma laddare, då kan man sluta skicka med en laddare till varje telefon och miljön slipper årligen uppskattningsvis 50.000 ton onödigt elskrot!

Troligen kommer telefoner och andra småprylar att ha denna plutt redan innan dess, bl.a. är det redan idag krav på att telefoner har denna standard i Kina.

Synd bara att samtliga USB-kontakter har så låg användarvänlighet, det är svårt att se vad som är rätt håll...


Nu när jag ändå pluggade in kameran (till micro-USB faktiskt) lägger jag med den här dåliga bilden på ett kul fenomen, nätet har gjort rätt kul mönster med isen. :)

The Visitor

Igår var det dags för ännu en film med Ludvika Filmstudio, den här gången var det den amerikanska filmen The Visitor.

En gammal universitetsprofessor har tappat gnistan men finner den på ett högst oväntat sätt. Mer tänker jag inte säga, spring iväg och köp filmen och se den själv istället!

Blir ingen trailer den här gången, istället lägger jag in lite afrobeat-jazz från 1972:




Jag kan inte riktigt komma på någon annan film i den här genren, så jag skriver om den relativt usla Snakes on a Plane istället. Köpte den med förhoppning att det skulle vara en dålig B-rulle att skratta åt, men ack! De verkade ha gjort den helt utan självironi och med någon slags tro att de gjorde en bra film. Jag hade hoppats på något i stil med Lake Placid eller Black Sheep.

Här är ett av få skratt som filmen ändå lyckades leverera (det andra verkar inte finnas på YouTube, det är nog för erotiskt):


onsdag 18 februari 2009

Jättepanorama

Harri tipsade om ett jättepanorama från Obamas insvärning. Spenderade alldeles för lång tid att kolla på den bilden. :)

Va fan pysslar du med? Hopkurade damen till vänster ser också rätt lustig ut. :)



Now you see me, now you don't!



Om man får taskiga stolar långt från själva presidenten är det nog lätt att somna...



Det var några fler som såg ut att sova, men ingen annan såg så här trött ut! :)



En del hade med sig snask...



Av hur alla var klädda att döma var det kallt som fan, här är några som matchat in sina huvudbonader riktigt tjusigt.





N I N J A !



Hörru, snyt dig inte i filten!



Andra spenderade tiden med att suga på tummen...



Titt-ut! Det blev nog jättebra bilder med den kameran på det avståendet... ;)



Här följer lite rolig utrustning.



Flest kameror vinner!



Underlig mikrofon? Satt en till närmare mixerbordet.



Orkestern hade en egen telefon. Undrar om man kunde ringa in och önska låtar?



Bland alla jättestativ och megaobjektiv satt denna man med ett gorillapod, DV-kamera och en vanlig digitalare.



Värsta kameraväskan!

måndag 16 februari 2009

Skidor

Bilden är från Ljungåsen i januari 2004. Det är en av få längdskidbilder som finns på mig. :D


Det är alldeles för mycket snö i markerna nu, det är ingen idé att ens fundera på att cykla. Så jag kröp till korset (eller snarare vindsförrådet) och plockade fram skidorna. Fick bli fem km på Biskopsnäset där de har elljusspår.

Det är värst vad annorlunda det är att åka skidor där mot att cykla eller springa. Det är mycket svårare att klara kurvor i utförsbackar på skidor. :D Nu gick det riktigt bra, men lite olustigt är det allt att stå i ett par spår och bara glida med.

35:11 tog det mig att staka runt spåret. Armarna blev trötta ganska tidigt men piggnade på sig igen. Sen dog fötterna och ländryggen tyckte det var allmänt jobbigt. Det är nog nyttigt att åka lite skidor tror jag. :)

The Butterfly Effect

Igår såg jag The Butterfly Effect, en riktigt bra film! Otäck, spännande, lite rörig och tänkvärd. Jag ska inte avslöja för mycket av handlingen, jag tycker film är bäst när man inte har en aning vad som väntar. Här är en trailer som också den säger för mycket:




Kul att se Ashton Kutcher (som spelar flummiga Michael Kelso i That '70s show) i huvudrollen, han gör ett rätt bra jobb faktiskt. Med ett så okänt namn i huvudrollen är det ingen överraskning att resten av skådespelarlistan också består av relativt okända namn. Amy Smart (blondinen i Starsky & Hutch) och Melora Walters (knarkarbruden i Magnolia) känner man förvisso igen men min favorit i skådespelarlistan och filmens roligaste karaktär är Ethan Suplee. Ni vet han som spelade fet nasse i American History X och numer ses som Randy Hickey i TV-serien My name is Earl.

Filmen har en del gemensamt med Donnie Darko, Groundhog Day (Måndag hela veckan) och den svenska filmen Naken. Fast i klass går den bara att jämföra med Donnie Darko, även om de två filmerna bara har några gemensamma nämnare (bl.a. mitt betyg - toppklass).

söndag 15 februari 2009

98,7


En vecka har gått sedan jag vägde mig sist (99,9) och nu har vågen vänt nedåt. Jag har minskat på matportionerna och dragit in på sötsaker. Men onsdagsfika och ett par fredagsöl har det ändå blivit.

Någon motion att tala om har jag dock inte hunnit med. Gymmet uteblev både tisdag och fredag, onsdagscykling fick stå åt sidan för bilmek. Den enda egentliga motion jag fått var slalomåkningen igår. Finns klara marginaler för bättring alltså! :) 13,7 kg kvar till målvikt...

lördag 14 februari 2009

Romme

Det här blev en udda vinter, åkte slalom hela två gånger! Normalt sker det en gång varannan vinter. Åkte med syrran och hennes familj till Romme Alpin. Ni Stockholmare som läser här; Romme uttalas med samma 'o' som finns i Globen. Inte Råmme med 'o' som i Ståckhålm alltså. ;)




Trots att jag alltid bott inom en timme från backen har jag aldrig varit där, av någon anledning har vi alltid åkt till Säfsen istället. Men nu var jag trött på Säfsens backar, där är bara brant första tredjedelen av pisterna. Det betyder att man bara hinner några få svängar innan man får stå på för att slippa staka till liften.



Det är tydligen sportlov i södra Sverige och det märktes. Vi fick köa en timme på att hyra skidor och det speglade även av sig på liftköerna, men när vi väl var igång och åkte funkade det rätt hyfsat ändå.

I vart fall för mig och syrrans karl Johan. Syrran fick så ont i fötterna av pjäxorna att hon bara gjorde ett åk men sonen Mattias var med och åkte nästan hela dagen. Tills han ramlade och skadade ledbanden i ena knäet. Blev snöskoter från pisten, röntgen dagen efter och kryckor med sig hem. :(



Blev bara de här tre bilderna men jag har lite film som ska klippas ihop någon dag, återkommer...

Romme var ett betydligt bättre alternativ än Säfsen. Inga helsvarta backar men en handfull roliga pister som var svart/röd-markerade. Det nya pistområdet på Snöberget var dock för flackt för min smak men en pärla för de som gillar blå och röd. Pisterna var i väldigt bra skick, lite is i de riktiga branterna men det fanns i regel strängar med hopkarad snö att åka i även där. Den som ska hyra skidor gör dock bäst i att förboka på nätet...

fredag 13 februari 2009

Otur eller klantigt?

Igår fixade jag den krånglande handbromsen, nu var allt klart för efterkontrollen hos Bilprovningen! Här är en liten time lapse från mekandet, det piggar alltid upp!




Hann inte ens äta upp min smörgås i bilen innan det var min tur att besiktiga, det gick fin-fint men inte betalningen efteråt. I onsdags tog jag ut pengar och hade 195,- kvar på kortet men var helt säker efterkontrollen skulle kosta 150,-. Visade sig att den kostade 200,-. Tyckte det hela blev en smula pinsamt men jag hade 120,- kvar i plånboken så jag bad att få betala halva summan kontant och den andra med kortet. Fast när jag knappat in koden till kortet dök det illavarslande meddelandet "Medges ej" upp.

För att slippa krångla mer bad jag dem fakturera mig, kostade en femtilapp extra. Femtilapp rimmar med fattilapp...

Visade sig bara vara 83,- kvar på kortet, något måste ha dragits sent eller så läste jag tokfel på kontoutdraget i onsdags. Dagen till ära vill man ju gärna skylla på otur, men jag tycker ändå det var klantigt.

Oh well... Nu är bilen laglig iaf., så när som på det tillfälliga skattekvittot som inte ville fastna på nummerplåten. -21°C är visst ingen bra temperatur för klister...

torsdag 12 februari 2009

El Laberinto del fauno



Tredje filmen i Ludvika Filmstudios vårprogram var El Laberinto del fauno, eller Pans Labyrint som den heter på svenska. En saga för vuxna. Otäck, skrämmande och vacker. Har sett den på DVD förut men den blev nog bara bättre av att ses en gång till. Trailern säger allt (utan att säga för mycket) så jag låter den tala. Mitt betyg:



En annan sagolabyrint på film är den gamla Labyrinth med David Bowie från 1986. Jag hade inte sett den sen jag var liten men köpte den på DVD för ett tag sedan och såg om den. En avgörande skillnad mellan de tu rent filmtekniskt är att 1986 var inget datoranimerat. Allt är gjort på riktigt med dockor och hela balletten. En del effekter känns som jag skulle kunna göra bättre hemma i köket. Men det har verkligen sin charm att se saker "på riktigt".

Ajfån, bäjby eller åjråspårt?




Idag på fikarasten fanns tre grupperingar: Antingen engagera sig i den diskussion som handlade om fotbollen på EuroSport igår, småbarns bajs och gasproblematik eller sitta med en iPhone i näven och surfa på nätet. Om jag ska ansluta mig till någon falang tror jag faktiskt jag föredrar en iPhone...

onsdag 11 februari 2009

Skivbromsmek, på riktigt #2

22:a april 2008 bytte jag bromsskivorna bak på bilen. När jag besiktade nu i januari tyckte de att jag skulle byta fram också? Räcker det inte med ett par skivbromsar som när man cyklar?

Känns det inte lite fel med en istapp hängande från avgasröret? :D



Nåja. 14:57, nu kör vi!



Hm, ska inte drivaxeldamasken sitta fast på den där blanka kladdiga saken? Det måste vara något tillverkningsfel här. När jag köpte bilen satt damaskerna löst, bilaffären fixade till det innan jag köpte den. Ett tag senare hade den ena damasken lossnat igen, vilket jag själv fixade. Nu är de lösa igen (jo, andra sidan var också lös). Va fan, liksom?



15:20 är i vilket fall högersidans bromsskiva lös. Inte jättesliten men lite nedsvarvad är den ju.




Tur grejer för att fixa damasken finns på hylla, bara att meka!



Det var snart dags att byta bromsklossarna ändå...



16:01 är den nya bromsskivan monterad. Strax över en timme för att byta.



16:28 och vänstersidans bromsskiva är lös. Begriper inte varför de gnäller över sådana här petitesser? ;)



Glidbultarna till oket behövde motioneras på vänstersidan, den ena satt fast som fan!



17:35 och båda frambromsarna är fixade. Tog längre tid att fixa vänstersidan, dels för glidbultarna men det var även mer krångel med damasken på den här sidan.


Typ 2:40 tog det att fixa samt delar från Biltema för 987,-. Undrar vad en verkstad skulle ta betalt för att åtgärda samma sak? Om vi räknar lågt och gissar på samma pris för delarna och 800,- per timme så minst 3.500,-. Det är värt att skita ned sig själv ibland...

Nu återstår "bara" att få fart på handbromsen i vänsteroket bak och passera ombesiktning innan veckan är slut. Som vanligt ute i sista minuten men jag skyller på att det var så kallt i söndags, ingen lust att stå i garage då...