måndag 26 maj 2008

Hydarthrosis

Uppdatering på hur mitt ben mår, hade förväntat mig en saftig lårkaka och sedan inte mer.

Under måndagen var jag ganska stel och låret riktigt ömt, gjorde ont att gå i trappor och att belasta benet i vinkel men på platten linkade jag fram utan större bekymmer.

Tisdag var det värre men onsdag rätt bra, kunde gå nästan helt normalt i trappor och på platten var det nog ingen som såg att jag hade ont.

Natten till torsdag vaknade jag med smärta i knät som tilltog till fredag. En stickande/brännande smärta som väckte mig flera gånger per natt och var konstant närvarande dagtid.

Lördag var inte bättre alls, inte heller söndag. Idag ringde jag vårdcentralen och fick en tid på torsdag. Sannolikt har jag fått "vatten" i knät, eller hydartros som det heter på läkarspråk. Beror på att leden fylls med blod och sårvätska så det fyller ledkapseln, åtgärdas genom att man suger ut vätska med en spruta.

Knät har svullnat med slappa "påsar" runt hela knäskålen och hela knät ser ut som ett blåmärke men det är väldigt svårfotat så ni får hålla tillgodo med en dålig bild från imorse på mitt lår så länge.I övrigt har veckan varit fin, åkte till Stockholm efter jobbet i måndags och har umgåtts med Anki till imorse. Var på kurs tisdag och onsdag i Powershell Scripting och på brölloppsfest i lördags, Ankis kollega Johan gifte sig med sin Kina. Det var ett skoj kalas med 50 glada. Stort tack!

Hoppas återkomma med äckliga bilder på sprutor och annat gojs på torsdag, den som lever får se. Hoppas, men tvivlar, benet är bra nog för Gesunda till helgen...

5 kommentarer:

Mickegillarcyklar sa...

Låter ju jättekul det där med att suga ut vätska med stora sprutor :-S
Läk väl!

Vito sa...

Äckligt och gojs bilder på Torsdag då alltså .)
Killar med rött skägg är grymma i sängen och har bra läkekött..
Hoppas knät blir bra.

Skogling sa...

Aj ! Det gör ont att ramla ju. Kanske man bortde satsa på minigolf istället ? Krya på dig !

-Skogling

Anki sa...

Mycket gnäll på grabbarna. Sååå synd är det inte om dig, snygging. Du fixade ju i alla fall ett par rundor på dansgolvet i lördags ;P

vito vet visst ett och annat om killar med rött skägg ;)

Tobbe Arnesson sa...

Det är skillnad på att fixa och härda ut, inte fan var det skönt. Men värt att offra sig ibland. Idag har det varit rätt frustrerande, vet inte var man ska ta vägen med smärtan ibland.

Vito vet en hel del om killar med rött skägg, han är ju en själv (med skepparkrans inte dessto mindre)!

Grattis till första kommentaren också. ;P