måndag 22 mars 2010

April i mars

I år är det aprilväder redan i mars. I lördags satt vi på balkongen och fikade, det var njutbart i enbart T-shirt. Igår damp det ned över en decimeter snö, men redan vid 17-snåret tittade solen fram. Inatt har det varit stjärnklart och på morgonen -16°C. Bestämde mig för att skita i min gamla regel att inte cykla vid tvåsiffrigt med minustecken framför.


Lågnäsvägen.
Uvbergen.
Farbror frost med röda ögon och gigantisk hjälm.


Trots näsinandning fick jag en släng av den gamla kalluftastman, men med avslag på takten gick det bra ändå. Det nya ullunderstället höll värmen men jag blev kall om tår och huvud. I eftermiddag vankas plusgrader och imorgon ska det bli regn, fast då ska jag på tjänsteresa i bil.

3 kommentarer:

Mickegillarcyklar sa...

Skön rimfrost! Men va f-n ni har ju knappt nån snö...

Tobbe Arnesson sa...

Det har töat bra! I fredags gick det nätt och jämnt över kanten på skoterstövlarna. Så säg fyra dm gammal och så ~15 cm nytt på det.

Det lustiga (eller olustiga om man är skoterägare) är att det är helt bottenlöst, simpelt att sätta snöskoveln ända ned i backen och lyfta bort all snö. Nu lär det bli annorlunda med dagsmejan, men det har bara dumpat puder utan töperioder.

//Harri sa...

Du är galen men det är ju konstaterat sedan länge! ;)