torsdag 24 maj 2001

Utseendekomplex.

Istället för ett vanligt dagboksinlägg tänkte jag klistra in en liten text jag skrev i en av diskusarna här på Lunar, nämligen Träning och hälsa eller vad den nu heter.

Det var som ett svar på ett inlägg från en tjej som beskrev sig som smal med stora bröst och att hon undrade om hon kunde få mindre bröst på något sätt.

***

För några år sedan hade tjejer med små bröst komplex för hur de såg ut och nu verkar trenden ha vänt. Tjejer som skaffat silikonimplantat opererar ut dem och vanliga människor undrar hur de ska få mindre bröst.

Jag blir så förbannad på samhället som skapar sådana vanföreställningar hos unga (och gamla) tjejjer och killar att de går runt och mår dåligt för hur de ser ut. De tror att andra ser ned på dem för att de ser ut på ett visst vis, de tror att de kommer att accepteras bättre av samhället och sina kamrater om de ser ut på ett visst sätt.

Jag säger skit i alla normer och vanföreställningar, våga vara dig själv, inse att du är du och att det är något som man ska vara stolt över. Slappna av, välj kläder som är bekväma i första hand och snygga i andra hand, skippa sminket, slappna av och lyssna på den musiken du vill lyssna på, se ut som du vill och umgås med de som inte heller bryr sig om vad andra tycker. Våga säga nej när polarna röker eller dricker folköl och tror att de är ashäftiga.

Om dina polare dumpar dig för hur du ser ut så spelar det ingen roll, för sådana polare är ändå inget att ha!!

Jag blir så djävla förbannad!

Fånga dagen och gasa! Skit i vad andra tycker så länge du inte sårar någon med dina handlingar, lev dittt liv för det är just det det är; DITT liv. Lev och må bra!

Sån här skit och dynga som ätstörningar, skönhetsoperationer och liknande skulle vi behöva få bukt med genom att sluta skapa ideal. Hur man gör det är inte lika enkelt för företagen som skapar idealen tjänar pengar på det, tyvärr.

Jag är dessutom övertygad om att ”smal med stora bröst” knappast klingar som något negativt i mäns fantasier och det finns en genetisk förklaring till det. Tjejer med smal midja, stora bröst och breda höfter är bättre lämpade att skaffa barn och det är, trots allt, sådana saker som får människor att ingå partnerskap. Tro’t eller ej. På motsvarande sätt är kraftiga killar bättre att beskydda familjen så det är också en rest från våran gemensamma forntid. Det kommer att ta många generationer innan de generna klingar av. Tyvärr. Inget man kan påskynda nämnvärt.

Okay, nu är jag lugn igen. Tack för ordet :)

/Tobbe

Inga kommentarer: