onsdag 29 juli 2009

Dalakorpen DH, deltävling 4

Dags för fjärde deltävlingen i Dalakorpen i knuffcykling. Denna gång var Harri banarrangör och vi skulle köra i Sörvik. Där finns en stenkista som jag piskade låret hårt i sist vi var där, maj 2008. Fortfarande sitter viss skräck kvar för den faktiskt rätt enkla stenkistan.

Knätofsarna var med och gav mig ytterligare 5 gratispoäng. Bra kille som kommit på de där reglerna. ;)


Ett tag såg det ut som det bara skulle bli jag och Harri, men i sista minuten dök pfc upp så vi blev i vart fall tre åkare. Väldigt bra var också att han hade med sig två funktionärer så nu behövde vi bara köra.

Första träningsåket tog jag mig ned på 1:16.78 men det kändes lååångsamt. Andra åket blev än värre med 1:17.91. Sen dags för tävling, första tävlingsåket 1:10.47 och nu började flytet komma.

Harri hade punkafest men jag vet han är snabbare än mig. pfc skrällde till med 1:01.16 i sitt andra träningsåk så där hade jag inte heller något att hämta. Bäst rent strategiskt var alltså att få en tid mellan 1:09.47 och 1:11.47 vilket skulle ge ytterligare tio bonuspoäng för jämna åk. Därför blev jag nästan besviken när jag kom ned på 1:05.03. Lustigt hur det är. :D

Harri fick till sitt sista åk utan punka och kom ned på 1:01.41. pfc blev redigt nervös av detta då hans bästa tävlingsåk hitintills var 1:09.34. Nu gällde det för honom att komma ned utan avåkningar eller punkor. Det gjorde han också och det med bravur! 0:58.90!

Harri fångade mitt sista tävlingsåk på bild.Sen bar det av till pizzeria Torino på Östra Storgatan, där hade jag inte ätit på säkert tio år.


Tredjeplaceringen och knätofsarna gav mig ytterligare 22 poäng i cupen så nu är min förstaplats än större!
1. Tobbe   94 poäng
2. pfc 65 poäng
3. Harri 62 poäng
...
5. Ryddan 58 poäng
Synd att jag inte kommer kunna vara med på de två kommande tävlingarna i augusti, hitintills är jag den enda som varit med på alla deltävlingar och det är väl främst därför poängen dragit iväg. :) Även utan den fåniga regeln om knätofsar skulle jag ligga först. :D

Fler bilder och resultat finns i cuptråden på happy.

Tack till mor & far för lånet av bilen!

4 kommentarer:

Mickegillarcyklar sa...

Skojens!
Men en bättre(?) regel än att jämna åk belönades vore väl att succesivt snabbare åk premierades? Så alla pushar sig lite mer varje gång tänker jag? Eller börjar långsammare kanske effekten skulle bli... :-)

Tobbe Arnesson sa...

Tja, jag tror ingen håller igen för att få samma tid igen utan man försöker nog sitt bästa hela tiden.

Bonuspoängen är främst där för att även långsamma åkare ska kunna få bra resultat, det har funkat riktigt bra ur den synvinkeln även om det mer är tur om man lyckas.

De snabbare åkarna får antingen till en riktigt bra eller en halvdålig tid, de brukar inte kunna prestera jämnt i samma grad som de mer försiktiga.

Max bonus för jämna åk är tio poäng, segraren får 25 så det är fortfarande mycket bättre att vinna. :)

Tobbe Arnesson sa...

Just det, så gott som alla får en bättre tid på andra åket så det blir inte samma premie för de långsamma.

Mickegillarcyklar sa...

Ah, på så vis. Då vore ju min variant rätt värdelös :-)