söndag 9 januari 2011

MTB-Premiär

I början av vintern köpte Anki en ny cykel, en heldämpad Rocky Mountain-nånting i passande storlek. De sålde ut dem på CRC och precis när jag skulle lägga beställningen kom jag på att jag hade ytterligare 10% i någon bonus hos dem. Det blev ett ganska trevligt pris! Jag mekade ihop den men sen har det kräksnöat och varit konstant tvåsiffrigt bakom minustecknet på termometern. Men idag var det dags! Plusgrader och dessutom lovade prognosen sol.
Efter osedvanligt lång tid hittade vi alla kläder och kom iväg, tänk vad fort man glömmer hur man klär sig. Det var ju bara 1½ månad sedan jag cyklade sist. Anki ser glad ut på nya cykeln!
Trampade iväg på små bilvägar mot Västansjö. Inte ens någon idé att titta efter stigar när det töar och är knädjupt med snö.
Mu!
Lurade iväg Anki på en dubbelt så lång tur som hon trodde sig klara, Västansjö till Norså till Norhyttan och sedan hem igen.
Framme i Norså, uppförsbacke i princip hela vägen hit. Anki trampade på duktigt!Nästan 20 km och strax över 1½ timme blev det innan vi var hemma, tokskönt att komma ut och trampa lite igen!

Den utlovade solen höll sig dock borta medan vi cyklade, den visade sig innan vi kom iväg och efter vi kommit hem. Typiskt! :)

4 kommentarer:

Nypan sa...

Vilka fina vägar det verkar finnas i era trakter. Jag måste nog flytta, eller bara besöka den delen av av sverige i år.

/N

Tobbe Arnesson sa...

Gästsängarna är bäddade och ölförrådet upplåst...

//Harri sa...

Gött, ni hann ut innan vägarna förvandlades till snömos? Fast i skogarna kanske det har klarat sig bättre?

Tobbe Arnesson sa...

Hårda och fina vägar hela tiden, tror backen är tillräckligt kall än.