lördag 5 februari 2011

Solosken

Efter en utmattande jobbvecka med ingen fritid alls var jag rejält sliten. Ställde in alla sociala arrangemang och satt och grinade i soffan en stund, sen var jag ute och mekade lite med Ankis gamla bil inför försäljning. Det var skönt ute i solen så jag släpade motvilligt ut mig själv på en cykeltur, lite endorfiner och kanske till och med lite adrenalin borde få mig på bättre humör. Om inte annat lite härligt solsken i ansiktet.

Trampade iväg söderut mot Saxdalen och svängde över Ullnäsnoret.
Vy norrut. Jämför med bilden nedan tagen en varm och sen julikväll.

Precis som den där turen i juli gav jag mig iväg längs Saxenleden. Alla skotrar hade dock styrt ut på sjön så jag tvangs göra detsamma. Vända finns liksom inte i programmeringen. Fick bra med mjölksyra av stöpet som inte bar.
Isen var allt annat än slät från gamla skoterspår som smält ned till glansis, sen ramlade det ned några centimeter snö i går så dubbarna nådde inte ned i isen. Lite onödigt spännande ibland men adrenalinet piggade upp!
Tog mig ut på bilbanan där manligare dubbar ruggat upp isen. Här var det bra fäste!
Trampade iväg västerut upp på Saxberget, tänkte spana efter skoterspår norrut som kanske kunde ta mig hem. 17 minuter konstant uppför, "bara" hundra höjdmeter men underlaget var inte det mest lättrullade.
Hittade skoterspår som tog mig norrut och nedför. Spännande i 35 blås då det var isigt under snön även här. :D Spåren drog dock tillbaka österut men det var härligt i solen (hade trampat uppför i skugga).
Nere i skogen var spåren stenhårda och snabba, weee! Tyvärr tog de slut alldeles för fort och det hade jag också gjort, så det blev bilvägen hem igen.
24 km på 1:50 gjorde mos av benen men gav mig energi och glädje tillbaka.

5 kommentarer:

Jonas sa...

Ta det lugnt med livet tobbe!

Mickegillarcyklar sa...

Grina i soffan är underskattat. Inte lika bra som att cykla i solen dock :-)

Tobbe Arnesson sa...

:)

Fikasvettot sa...

Hmm..jag kom att tänka på vandrarhemmet med tårtbuffén (var det Saxenborg?), men det finns inget STF-vandrarhem i trakterna längre.

Tobbe Arnesson sa...

Ja, det var Saxenborg. Du behöver inget STF-vandrarhem i trakten, vi har extrasängar...