måndag 12 juli 2010

Kvällstur

Idag fick det bli en kvällstur med Anki, klockan var nästan 20 när vi stack iväg men tempen var ändå runt 25. Trampade asfalt söderut mot Saxdalen och hoppade på Saxenleden jag snubblade över igår morse.


Här Väsman norr om bron i Ullnäsnoret. En kajaktur hade inte suttit fel, det heller.
Saxenleden går runt sjön Saxen, här i nordöstra hörnet. Efter det här stället höll vi på att bli fullkomligt vansinniga på alla bromsar som slet stora köttstycken ur våra blanka kroppar.

Solen på väg ned.

Verkar finnas rätt gott om leder i Saxdalen ändå! Här är en PDF-karta som Malin tipsade om.
Fin granskog!
Anki hävdar att kameran ljuger.
Mer fin skog, börjar bli lite skumt ljus nu.
Anki fick slut på teknikkrafterna så vi skippade det sista stigpartiet och gav oss ned på asfaltsvägen och började trampa hemåt. Eftersom Anki hävdade att hon hade ork att cykla på väg slängde jag in några skyltspurtar, men det visade sig att Anki fått pyspunka på bakhjulet och med så kort bit kvar hem fick det bli lugncykling.


Stannade för ett foto.
Karta över det vi körde av Saxenleden.


Vi körde medsols men jag tror leden är roligare åt andra hållet, även om skyltningen inte syns från det hållet. På tal om skyltningen saknas den på två ställen inne i själva byn, vet inte hur man ska köra där faktiskt. Vi skippade stigen i övre vänstra kvadranten (norr om Norra Saxdalen). Jag körde ju den igår så det gjorde mig inte så mycket.

Totalt blev det 22 km och 2:30 i sadeln, dvs. vi var hemma vid 22:30.

Kul stig faktiskt även om det är lite vägtransporter här och där, en del utmaningar och en del fina partier. Lite för svårt för Anki än men hon blir allt duktigare! Ska bli intressant och se vad de övriga stigarna har att bjuda på och framförallt se om jag kan knyta ihop Kyrkstigen med lederna så man slipper asfaltstransporten mellan byarna...

1 kommentar:

Aurian sa...

Vilka underbara bilder!
Håller fullständingt med om att man gärna skulle kunna tänka sig att paddla iväg när det är spegelblankt.
NJUT!