söndag 11 juli 2010

Mer smått

Lite mer smått och gott som inte i sig självt förtjänar ett blogginlägg...

Vi bor vid ett smultronställe!

Far, bror och Samuel kom förbi med båten som lades i uppströms vår damm. Hade väl egentligen varit roligare att ha den nedströms i Väsman men det finns inget bra ställe att lägga den där.
Klipparen Asimow har en förkärlek att fastna på nya ställen hela tiden. Inga som direkt återkommer så det känns lite svårt att få bukt med dem. Ett återkommande problemområde är dock en rosbuske. En dag stod Asimow uppe på rosgrenarna och snurrade på både hjul och knivdisk, sannolikt helt ovetande om att han faktiskt stod still. Hade väl stått där till batterierna var slut tänker jag.

Klippte undan alla döda grenar och rensade upp rejält, medan jag gick bort med avfallet lyckades Asimow fastna igen. Till synes utan att ha fastnat på något, visade sig att ett grässtrå lindat sig runt knivdisken så den blev blockerad. Bah!
Stannade på Asby hem & trädgård. Ska man ha stearinljus i växthus bör de nog stöpas med Viagra?
Anki planterade de sista tomma balkonglådorna.
Idag for vi iväg till Säter och kollade på modellflygets Formel 1; Pylon Racing klassen F3D. Snabbast runt en triangelbana vinner, typ. På morgonen sattes nytt svenskt rekord, tio varv runt den 400 meter långa banan på 58 sekunder. Det ger en snittfart om ~250 km/h. Om de nu faktiskt hade kört kortaste vägen vilket är totalt omöjligt så farten på planen är betydligt högre. Begriper inte hur de lyckas ta svängarna så snävt och precist som de faktiskt gör. Dalarnas Tidning uppmärksammade tävlingen.
Nu är det inte alla som tar svängarna heller, två plan kolliderade (?) i luften och det ena gick hårt i backen. Motorn studsade mot marken och flög över säkerhetsnätet och vidare in bland publiken. Otäckt men det gick bra, utom för planet då. Rätt många tusen som gick i bitar där.
Vingen och diverse smådelar vid nedslagsplatsen.
Bror var med och flög, här i mekdepån. Han flög snyggt och fick bra tider trots omodernt "långsamt" plan. Vet inte hur det gick för vi åkte vidare innan tävlingen var slut, inte pallplats i vart fall.
Vi for ned i Säterdalen och betedde oss som svin.

Fick se en gräsandshona komma upp med en död fisk som hon började kalasa på, trodde inte änder åt annat än växter!?Vi började vandra längs själva dalen som lär vara fin, men när man kunde klappa ihjäl fem-sex myggor i en smäll var det inte roligt så vi åkte hem.


Nu på kvällen brakade äntligen ett åskväder loss. Det har varit kvavt och redigt varmt så det var efterlängtat. Satte kameran på stativ och en penna mot avtryckaren, hoppades fånga någon blixt på bild. 358 bilder togs men inga blixtar fastnade. 2007 hade jag bättre tur med samma metod!

Inga kommentarer: