tisdag 6 september 2011

Nätverkande

Det var till sist dags att ta tag i projekt nätverk. Har använt ett 3G-modem med knapp mottagning på stationära datorn. Har sedan länge haft alla prylar hemma för att dra sladd men så var det ju det där med att få fingrarna ur...

Började med att spana lite på vinden efter möjliga vägar. Jag är relativt säker på att det där är ett bålgetingbo. Enligt Wikipedia: "Bålgetingar bygger runda bon som kan vara stort som ett människohuvud." Det måste var en väääldigt stor människa i så fall! :-O Boet är nog en halvmeter högt, det fanns ingen möjlighet att komma nära. Kunde ana ett till bo nära den andra gaveln också men batteriet dog i systemkameran och det var ett projekt att ta sig upp på vinden.
Drog ur kabel från den före detta parabolantennen och i med CAT6 istället.
Passade på att fota den gamla elinstallationen som finns kvar på kattvinden. Eller numer CAT-vinden.
Här kändes det säkrast att borra från det här hållet. ;)
Passade på att snygga till den provisoriska dragningen till TVn också, undrar varför jag köpte billiga uttag?Kabeln till kontoret blev väldigt enkelt dragen. Från bottenvåningen längs med skorstenen i befintligt rör till plan 3. Genom väggen till dansstudion, längs en list och in i kattvinden. Genom ett gammalt rör för den gamla elsintallationen på bilden ovan till kattvinden på plan två. Längs väggen i den kattvinden och ut i kontoret.

4 kommentarer:

Rikard sa...

Ser rätt lättjobbat ut ändå. Hos oss så drog jag ur alla telekablar och skulle ersätta dem med CAT6. Det visade sig att det var spikat lite här och var och ett par rör var lösa så det gick inte att dra tillbaka cat6 genom rören, trots snöre.

Vi gick f.ö. över till 4G i sommras. Det modemet skall upp på vinden det med.

ajje sa...

Skruvplint? De där uttagen håller nog kn appt Kategori 3

Tobbe Arnesson sa...

Rikard: Nä det var lättjobbat fast en lite omständlig väg kan tyckas.

ajje: Jag blev väldigt förvånad när jag öppnade dem. Minns inte men jag tror jag köpte dem på Jula, big mistake. Nåja, relativt lätt att byta vid tillfälle och för ADSL-surf duger de.

Anonym sa...

Ha, råkade också, via bud, köpa uttag på Jula i vintras. I katalogen stod det att de var med krone-anslutning och att de gärna ville sälja krone-verktyg med. I verkligheten var det skruvanslutning... Eftersom det var dubbeluttag så var det en herrans massa skruvar. Köpte nya på Biltema.

Artikelnumret stämmer med katalogen, men där upphör likheten. Någon vecka senare var de borttagna från hemsidan...

/ Guran