onsdag 17 augusti 2011

Bergslagstramp

Fika packat och siktet inställt på Nora/Pershyttan där Bergslagstramp fixat ett antal markerade MTB-spår. Vädret bådar inte jättegott.
Efter inköp av karta på turistbyrån i Nora var vi snart ute på stigarna. Även om det är ganska välskyltat kändes det bra att ha kartan att stämma av med ibland. Lite förvirrande att spåren har olika färg på kartan mot skyltarna, men inget större hinder.
Vi började med svart 4 Bäverslingan. Något svart slingrade där. :)
Glad Anki i fin skog. Eller var det fin Anki i glad skog?
Lite broar här och där gör att man kan stanna i sadeln.

Noterade att jag kunde känna på lukten vilken sorts biotop vi närmade oss (våtområde, barrskog etc.) men sen kom en sötaktig doft jag inte kände igen. Det luktade honung från ljungen, tror inte jag reagerat på det tidigare..

Hm, kanske hösten ändå är på väg?
Jag vet inte vad det är, men jag går verkligen igång på hyggen med gult gräs.

Lipoptena Cervi i farten.
Anki i farten.

På toppen av Digerberget borde det gå att röja fram lite utsikt över Nora, står man och sträcker på sig kan man se lite.
Glömde rostlöken hemma. :/
Strumporna gör tummen upp för Bäverslingan.
På vägen ned har det snickrats ett smågnarly Old School DH-spår, skojs! Fick fega lite med XC-utstyrsel men ett bra spår, det saknas något motoriserat i liftgatan dock.
Extrarunda blev kombo på Grön 10 > Svart 7 > Röd 3 > Röd 6. Det tog oss parallellt med den gamla handgrävda kanalen med flodpärlmusslor. Inte bara fint, bra flow också.
Utsikten, kanalen och den här "spången" har jag sett förut på en tur längs Bergslagsleden. Kul med lite återbesök.På tal om återbesök lär det bli några fler till området, bra skit! Även bra skit att vara tillbaka på 5-Spoten, det var länge sedan sist och det är verkligen en bra cykel. Även kalas att de där mörka molnen vi såg i bilen försvann någonstans.

2 kommentarer:

Phredhe sa...

Var kartorna bra annars? Såg att man endast kunde köpa dessa Nora.

Tobbe Arnesson sa...

Glömde svara på detta, sorry.

Kartan är sådär (A3, skala 1:40000, i plastficka) men gör sitt jobb.