lördag 13 augusti 2011

Hemmakajak

Svågern med familj är på besök och han har med sin "hemsnickrade" Isfjord, jag lånade den för en sväng på vattnen uppströms oss.

Kajakpropaganda, igen! :)
Paddlade genom Nedre och Övre Boten och vidare in i kanalen mot kraftstationerna, visste inte hur det såg ut här inne. Fick se två rådjur som var på väg ned till vattnet för att dricka, de tittade på mig en stund innan de stack.
Paddlade fram till Loforsens gamla kraftstation.
Fick se en snok simma nära kajaken men kortet blev inget vidare.
En bäver simmade rakt mot kajaken och dök på nära håll, blev lite orolig vad den skulle hitta på så jag vågade inte ta upp kameran. Glad över mötet paddlade jag förbi hyddan och upp till "vägs ände". Här strömmar det lite från Vindeltjärnen.
Vände och hade kameran redo utifall bävern skulle visa sig igen och yay!Världens sämsta bäverfilm? Det är svårt att paddla och filma samtidigt.

[här kommer en film bara jag lyckas ladda upp den]


Tillbaka ute på Övre Boten, än mer kajakpropaganda.
Jag hade stora problem att ta mig ur den lilla sittbrunnen, det var tur svågern kom och hjälpte mig. Här behöver jag öva. Det gick rätt fint att ta sig i men när jag lyfte upp rumpan på akterdäck blev det väldigt vingligt. Isfjorden i sig var till en början väldigt vinglig men jag vande mig efter en tjugo minuter, slutstabiliteten verkade mycket god och den svarade rätt ok på kantning. Att paddla med pagaj (grönlandspaddel) kändes fint, var orolig för min lite gnälliga armbåge men kände inget av den. Kanske skulle jag ge mig på ett eget bygge i vinter? Black Pearl eller Frej ligger nära till hands.
Jag blev positivt överraskad av paddlingen på det lilla vattnet uppströms, ändå en hel del kvar att utforska. ~6½ km på strax över 90 minuter.


2 kommentarer:

Jonas sa...

Ser ju fantastiskt fint ut! Välja kajak känns klurigt. För dina hemmavatten kanske en BP känns roligare men en Frej är ju mera mångsidig, torde kännas tryggare i lite sjö?

Tobbe Arnesson sa...

Ett alternativ är ju att köpa en BP och bygga en Frej...