torsdag 2 februari 2012

Elda fett

Det var som sagt dags att ta tag i vikten, började året på 107,0 kg vilket betydde en ökning på 8,4 kg sedan juli. Har dragit ned rejält på framförallt socker och onödigt mycket ätande, men även rört lite på kroppen och det har gett resultat: -1,5 kg under januari.

Den gula streckade linjen är BMI 30, dvs. gränsen för fetma.

Förvisso relativt små steg men jag hade ingen brådska. Från och med idag är det dock annat ljud i skällan då det på jobbet finns en "biggest looser"-utmaning, där 28 kollegor tävlar om vem som kan tappa mest vikt till 29:e maj (procentuellt). Nu väntar alltså lite drygt fyra månader av disciplinerat arbete!

Förövrigt verkar det inte finns något sätt att skärmdumpa i Android, utan att antingen roota telefonen eller köra något suspekt script via datorn efter varje omstart. Det fick bli digitalkameran istället.

7 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Bra jobbat!! Det gäller att börja högt om man ska vinna!!

Kämpa!!

Vito sa...

Sockret är det bästa att ta bort.
Kör hårt Tobbe!
:-))

Anonym sa...

En vit månad och 5 cm bort runt midjan!

Angående skärmdump så använde jag MyPhoneExplorer när jag var tvungen att köra Android.

http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=32974

Emil sa...

Lycka till.
Har själv tappat ca 3kg sen nyår främst genom att äta bättre. Ingen fika, ingen mjölk/juice till frukost och inte en massa mjukt bröd. Loggar dagsnoteringarna på funbeat och tänkte presentera resultatet någongång framöver.

Ps. Har en samsung galaxy och ibland lyckas jag ta skärmdumpar. Vet dock inte hur men det är någon slags kombination av knapptryckningar.

s sa...

Jag har hört att kyrkstigscykling bränner massor av fett.

//Harri sa...

Go Tobbe GO!

Du får helt enkelt uppdatera dig lite, angående skärmdump, ny telefon med Android 4 ICS, supersmidigt att ta en skärmdump genom att hålla ner volymknappen neråt samtidigt som man håller ner av/på knappen, en styck skärmdump i galleriet! :)

(Gah! Vad jobbig capcha du använder!)

Tobbe Arnesson sa...

Tack för påhejningarna! Det har ramlat på rätt bra under februari men nu har jag hamnat lite på en platå, dags för hårdare nypor igen.

Jag tror 3-4 skärmdumpar inte riktigt är värt en uppgradering av luren. ;)

Captchan kom till när det ramlade in en massa SPAM-kommentarer, nu är de ett minne blott (och så jobbiga är de väl inte att fylla i?).