söndag 13 maj 2012

Avlopp

Tvättstugan är det som bråkat mest med oss sen vi flyttade till hus. I vintras gav tvättmaskinen upp, försökte meka igång den men fick beställa en ny. Sen strulade torktumlaren, men den kunde jag blåsa lite nytt liv i.

De senaste gångerna vi tvättat har det blivit blött på golvet i tvättstugan, jag trodde det var vattenanslutningen till tvättmaskinen då den satt rätt löst. Efter att ha dragit åt det blev det dock inte bättre utan tvärt om, tre hinkar vatten kunde moppas upp. Stopp i avloppet!

Fick inte upp vattenlåset i golvbrunnen och avloppsrören i källartaket är förvisso exponerade men verkade krångliga att få dän. Jag testade med en flaska propplösare i omgångar men det blev inte bättre. Så jag fick gå den jobbiga vägen och plocka isär avloppsrören, vilket visade sig vara rätt smidigt.

Det här visar röret efter diskho/diskmaskin där det faktiskt inte var stopp, men inte långt ifrån som synes!
Vilken tur att jag brydde mig om att ställa en hink under när jag separerade rören...
(det där konstiga är motor och motvikt från gamla tvättmaskinen, kan bli något bra av det någon dag)
Drog in trädgårdsslangen och spolade rent rören.Det hela var rätt snabbt fixat faktiskt, om än lite geggigt så klart. Bara disk- och tvättvatten i just den här stammen så inga problem med lukt. Kan stå ut att göra om det igen om 15-20 år...

Inga kommentarer: