torsdag 31 maj 2012

Biggest Loser, nästan

Som jag tidigare har skrivit har vi haft en "Biggest Loser"-utmaning på jobbet. Från 2:a februari till 29:e maj har 28 kollegor försökt tappa så mycket procentuell vikt som möjligt. Jag hade redan påbörjat mitt egna "deffande" vid nyår då jag vägde 107,0 med siktet på 85 kg innan årets slut, så när denna tävling dök upp hakade jag givetvis på. Med fettförbränningen redan igång och en hel del övervikt tyckte jag mig ha stora chanser att vinna.

När tävlingen startade vägde jag in mig på 107 kg på jobbvågen med kläder på. Sedan tappade jag 5,6 kg under februari, det rasade på oväntat bra! Jag höll igen på kolhydrater, promenerade före frukost på lediga dagar och gjorde matportionerna mindre. Tydligen behöver man inte gå däst från tallriken var gång! Jag har verkligen inte lidit, även om jag ibland varit hungrig. Jag har unnat mig ett par bitar choklad varje dag och en öl lite nu och då, även någon pizza här och där (fast då bara halva till middag och halva till lunch).
Även mars var en effektiv månad, här hade jag den procentuellt sett största viktnedgången med -5,4%. Glappet på mätpunkter är då Line föddes och vi var på BB, att jag tappat så mycket under den tiden var verkligen en överraskning - jag gjorde knappat annat än att äta och vara still. Tydligen var det ändå påfrestande för kroppen!
April började med influensa, däckad i TV-soffan med många paket glass och flera lite Coca-Cola. Sen ville inte förkylningen släppa, den tog om var gång jag motionerade lite lätt. Inte mycket hände alltså.
I maj var jag frisk, men hade tappat fokus och blivit slö. Jag gjorde en uppryckning när utvägningen närmade sig.Till sist vägde jag ut mig på 92,2 kg och hade under perioden tappat 14,8 kg, i procent blev det 13,83%. Detta räckte till en andraplats i tävlingen, vinnaren gick ned 16,16%/18 kg. Det är lite småsurt att jag bara behövt gå ned tre kilo till för att vinna - hade jag bara jobbat på under maj hade jag lätt fixat det. Vinnaren var dock väl värd segern då han verkligen lagt om livet och numer sprudlar av energi! Dessutom min kusin så segern hamnade i vart fall inom släkten. ;)

Av de 19 som till sist vågade väga ut sig igen har det gemensamt tappats 123 kilo, kul!

Det är ändå omöjligt att känna sig som annat än en vinnare efter denna tävling! :) Nu ska jag fortsätta ned till mina planerade 85, men i något långsammare tempo än under februari/mars. Prognosen säger just nu 5:e augusti men det blir nog lite senare, jag ska börja gymma igen nu - det har känts onödigt att ta upp det när låg vikt var målet. ;)

4 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Vad är det som händer med Ludvikaboyzen?? Harri vägde in på 84 pannor idag och du har sumpat nästan 15kg.....

Grumt jobbat!!

Anonym sa...

Verkligen starkt jobbat!

Jag kämpar på med "riktig" LCHF och motion även om jag fuskar med en och annan öl. Det går dock trögt just nu och jag misströstar lite. Jag vägde mig vid start men går än så länge bara på antal hål i skärpet. Nu har det stått still på -3 hål. Hoppas att det är tillfälligt.

Mickegillarcyklar sa...

Verkligen grumt jobbat!

Tobbe Arnesson sa...

Hang in there Jocke, platåer är inte ovanliga. Det kanske är dags att ta ett steg till, minska portionerna eller röra dig mer? Morgonpromenader är ju en klassiker, fast fler småpass är mycket effektivare än ett långt.