måndag 25 juni 2001

Kvaddade bilen :(

Jaha, så var det slut med den bilen då.

Skjutsade min bror och svärfar till Lindesnäs i lördags.

För att komma dit är den bästa vägen via en rätt lång grusväg, givetvis råkade jag köra för fort i en kurva, hamnade i rullgruset och fick sladd. Det var inga problem men så kom returen och tjoff så var fronten planterad i berggrunden som stack fram i diket.

Lyckligtvis var det ingen av oss som gjorde illa sig mer än lite blåmärken.

Det var en aning problematiskt att få upp förardörren men vi kom ut i vilket fall, så kom det en annan bil som bogserade oss ur diket.

Forden var en aning murken för bogseringsöglan baktill lossnade innan bilen kom ur diket. Jag visste att den var rostig under men inte _så_ rostig.


Mirakulöst nog klarade sig kylaren, vi fick inte upp huven men det enda som droppade undertill var spolarvätska från strålkastarspolarna. Elfläkten till kylaren surrade men fläktbladet tog uppenbarligen i någonstans men den gick runt.


Vi fortsatte mot Lindesnäs, det var i vilket fall närmaste ”bebyggelse”.

När vi betalade inträdet slog jag igen dörren så hårt att vi inte har fått upp den än, men det går juh bra att kliva in på passagerarsidan också :)


Väl i Lindesnäs var samtalsämnet givet och mången beskådade bilen.

Hela fronten krossad, bägge strålkastarna och det ena extraljuset helt kaputt. Men vi hade lyse på vänster sida och det ”hela” extraljuset. Fast högerblinker hänger i kablarna...


Huven helt sönderknälad, vänster skärm likaså. Fick bända ut den värsta bulan så att den inte skulle ta i däcket när bilen fjädrade ihop. Innerskärmen fick vi slita undan.

Växlarna var svåra att få i och stolpen framför förardörren är knäckt. En stor glipa mellan dörren och taket samt en rejäl bula i taket.


Hemfärden gick riktigt bra, bortsett från att växlarna var svåra att få i märktes inte mycket att bilen var krockad. Fast när vi svängde in mot Grängesberg (skulle lämna av min bror) så hoppade drivaxeln isär och vi blev stående. Gick hem till bror och lånade hans bil hem till Ludvika.

Sen igår (söndag) bogserade vi min bil till mor&far i Nyhammar. På vägen hände något med brors bränslesystem så att hans bil gick bra knackigt och vägrade starta igen väl framme i Nyhammar.

Skruvade med den ett antal timmar men hittade inte felet, troligen ett relä som stänger av bränslepumpen när trycket är tillräckligt högt i systemet.

Vad min bil beträffar så ska jag ringa bilskroten idag.

Synd att den gick igenombesiktningen den 13:e juni, hade gärna kört den till nästa sommar. För visso gav vi bara 2.500:- för den och man kan sälja sommarhjulen. Tror skrotningspremien höjs till 1.500:- nu 1:a juli så det blir inte så farligt stort hål i plånboken i vart fall.

Sen får man väl se om det blir ett nytt lik eller något nyare istället... Fast det kommer att gå klart långsammare i kurvorna i nästa bil. Lovar. Ingen vet det bättre än vad jag gör för tillfället!

Bilder kommer.

Tobbe som är lite stel i nacken...

Inga kommentarer: