onsdag 16 januari 2002

Uppdatering

Tjoho!

Sedan sist har en del skett som är värt att nämna men det blir aldrig av att jag skriver det så nu skriver jag allt på en gång :) Ingen idé att spara saker att skriva en annan dag eftersom jag aldrig vet när jag skriver .)

Lördag den 5:e januari
--------------------------


Då var jag till Säfsen Alpin med Anki, hennes syrra och en jobbarkompis. Vi åkte lite utför :) Jag hade tänkt prova snowboard men eftersom jag hade cykeltävling dagen efter kände jag inte riktigt för att ha ont i rumpan varför jag fegade ur och körde slalom som brukligt, Anki testade dock snowboard och hon var riktigt duktig! Nästa gång ska även jag testa :)

Andreas, min jobbarkompis, och Jenny, Ankis syster, åkte båda snowboard och de har så gjort ett bra tag. Så vi turades om att "valla" Anki nedför pisten .)

En enda vurpa klarade jag mig undan med, på sista åket som vanligt, ni vet det där åket då man släpper allt man har och bara ger järnet .)

Appropå ge järnet är det hemskt skoj i "Specialen" en av två svarta backar i Säfsen, speciellt när man lättar över krönen. I love that adrenaline!

Söndag 6:e
--------------
Som sagt cykeltävling, japp, mitt i smällkalla vintern och innan snön smält bort. Det visade på småmysiga minus fem ute, perfekt vinterväder och vägarna var hårdpackade.

Lite sen till starten så jag kände mig lite stressad men jag var klar och redo när starten gick. 42km med skogsvägar och lite stig framför sig, underbart. Tyvärr var psyket mer redo än kondisen så jag lyckades köra för hårt i början, visste att det var dumt att lämna pulsklockan hemma - hade ingen aning hur jag låg till. Nåja. Jag kom i mål iaf. och på det hela taget var det ett hemskt trevligt lopp.

Klarade mig utan att vurpa denna gång och det enda jag frös om iblands var ena fotens tår och nacken. Bra att veta till nästa år :)

Resultatet ska vi inte prata om, näst sist *skratt* Så går det när en glad motionär ställer upp i en tävling där nästan bara elitåkare står på startlinjen :)) Tiden blev 2:09:25 så det finns lite att putsa på.

Tisdag 8:e
------------
Nu har jag börjat med den riktigt tunga styrketräningen som jag tränat inför i höstas/början av vintern. Nu är det 4-6 repetitioner som gäller, orkar jag inte fyra är vikten för tung och orkar jag mer än sex är den för lätt. Gissa om man tar ut sig i varje set? Underbart!

Onsdag eller torsdag
------------------------
Sportarbettans lillasyster "diftjej" utmanar mig på cykling och har gått med på att köra Bockstensturen i Varberg den 11:e maj. 99km. Det ska bli kul att se om hon lyckas ta sig runt :) Fast hon är tvärsäker på att hon ska i mål innan mig, den som lever får se :)

Lördag 12:e
--------------

Idag var vi till Eskilstuna jag och Harri på en LEGO-träff. Vi träffades hemma hos en annan LEGO-nörd och totalt blev vi fem LEGO-nördar och två intresserade barn (arrangörens). Vi har ett debattforum på Internet för världens alla LEGO-nördar på http://www.lugnet.com och där finns bl.a. en grupp för enbart svenskar där vi träffats och bestämt oss för att träffas IRL.

På träffen kikade vi på varandras byggen och snackade LEGO. Vi hade sedan stafettbygge där alla satte ihop tre klossar och skickade dessa vidare runt bordet för att låta nästa person sätta fast tre klossar osv. Det blev en hel del intressanta saker byggda :)

Vi spelade även ett tärningsspel där man, beroende på vad träningarna visade, fick samla på sig klossar ur olika kategorier. Den som först fick ihop ett fordon man kunde putta under en "båge" och peta ned en kloss på andra sidan vann. Harri gjorde det strac före mig den fulingen .)

På det hela taget en hemskt trevlig tillställning och det blir förhoppningsvis en ny i slutet av sommaren. Bilder från lördagens begivenhet finns att beskåda här:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=10272

Vi kom hem runt 02 från Eskilstuna och då skulle jag hämta katten hos svärmor eftersom jag lovat att ta hand om henne några dagar.

Jag gick in i lägenheten och gjorde iordning hennes (kattens) mat och bar ut mat och låda till bilen, när jag skulle in i hyreshuset igen upptäckte jag till min fasa att svärmors lägenhetsnyckel låg kvar i hennes lägenhet och porten var låst!

Det var bara att åka hem till mig och hålla sig vaken, 04 var jag tillbaka hos svärmor för då har de låst upp porten så att tidningsbudet kommer in, eftersom svärmors lägenhet var olåst var jag lite orolig att behöva stå där med skägget i hennes brevlåda om där varit inbrottstjuvar och försäkringsbolaget säger "nope, dörren var olåst". Hade inte varit skoj :) Allt gick dock väl och 06 la jag mig...

...bara för att vakna 10 och inte kunna somna om på söndagen.

Mer värt att berätta har inte hänt.

Ha det!

Inga kommentarer: