söndag 20 juli 2008

Hyllvägg

Vi saknar hyllor i kontoret att ställa pärmar och liknande i, det är ganska trångt om saligheterna i detta lilla rum som begåvats med fyra dörrar. Enda vettiga väggen måste databordet stå, så vi funderade på hörnhylla som blev hylla över hela väggen.Så jag skissade upp ett koncept i CorelDraw för att dels illustrera min plan för Anki och dels för att kolla hur mycket material det skulle gå åt.Efter ett besök på Coop Bygg stod det klart att MDF-skivor skulle bli billigaste alternativet, så mellan regnskurarna besöktes Hedins Trä och fyra skivor införskaffades.Sen bröt vi oss in i föräldrarnas garage när de var borta och lånade cirkelsågen en stund.Anki sågade också! Tre av skivorna kapades upp till 28 cm breda "plankor", den fjärde ska bli en hallmöbel en annan dag.Hemma igen började rena snickarverkstaden med tillverkning av krysstagen till hörnen, fick göra fem till och fyra var redan tillverkade som prototyper. Totalt 38 stag och 152 skruvar. För hand, dessutom förborrades stagen.Åtta timmar efter vi åkte till Hedins var det kväller och stommarna var på plats.Idag återupptogs snickrandet, om man nu kan kalla skruvmejselsvingande för snickring?


Det är ganska tight att skruva, önskar jag kunnat ta ett snack med konstruktören. Helt monteringsvänligt var det inte...Knogarna slogs bokstavligen blodiga av skruvandet...Men skam den som ger sig!Kolla, två hyllor! Nu ska det bara upp en ovanför också...Fick bygga mig runt diverse fasta elinstallationer...
Sex timmar idag, eller 14 totalt och själva byggandet är klart. Återstår att kladda dit färg på 20 kvm och sedan snabbt ställa dit alla pärmar innan färgen torkat. :)


Materialkostnaden ligger på knappt 1.500,- och då är 400,- för färgen, fast räknar man med timkostnad blir det inte så billigt... Men det är skoj att bygga saker så man kan å andra sidan vända på det hela och säga att nöjet är billigt per timma! :)

Återkommer med bilder på hur det ser ut när vi väl fått på färg, men det dröjer några veckor för nu är det semesterdags på riktigt.

4 kommentarer:

Mickegillarcyklar sa...

Grumt! Jag fnular på ett tak över min nybyggda altan. Och en till altan med tak/glas på andra sidan huset. Och... Ja, det här hemmafixandet är en brant utförsbacke :-/

Jesper Löfgren sa...

Känn in rummet! Bra gjort.

Jocke sa...

Vilka snygga snickarbrallor Du hade Tobbe!

Patrik Skolling Möller sa...

Släng dig i väggen Ernst ! ;)

-Skogling