måndag 10 november 2008

Cyklistjeans


Alltså, med mina knappa 60 cm i låromkrets är jag ju inte direkt grov. Ändå är det ett helvete att hitta jeans som passar. I lördags var jag på stora Åhléns i Stockholm där de hade jeansrea. Jag plockade på mig ett antal par jeans ur reahögen samt alla med lös passform från flera stora märken. Totalt hade jag med mig 10 par jeans in i provhytten.

9 par satt för tight över låren/höften, jag gillar inte supertight passform - jeans ska vara bekväma.

Ett par satt bra men var för långa, när jag testade samma modell och midjemått men ett hack kortare benlängd satt även de för tight.

Alltså, midjan är inget problem (nåja, ur den här aspekten alltså) och jag kan nog knappast anklagas för att ha feta lår ut fettsynvinkel. Men ändå är det skitsvårt att hitta jeans.

Gick istället till Jack & Jones och fick hjälp av en trevlig säljare som plockade fram deras tre "Loose fit" i min storlek, två av dem fick följa med hem.

Så om fler cykelvänner därute har problem med detta rekommenderas ett besök hos nämnda affär.

Jag minns med skräck de jeans jag provade för ett antal år sedan på en annan rea (50,-/paret) där jag inte ens fick upp jeansen över vaderna. Där snackar vi vadarfågel! :D

6 kommentarer:

Rikard sa...

var det inte cheap monday som skulle sälja fixed? De borde ju passa isf. =)

själv slutade jag med jeans i högstadiet. Man får ju ett par fjällräven för samma pris som ett par levis nuförtiden. lätt val.

Tobbe Arnesson sa...

Cheap Monday har otroligt smala ben, iaf. de modeller jag testat.

Jag kan inte sluta med jeans, är ju en "jeans och t-shirt"-kille. ;)

Mickegillarcyklar sa...

Alltså, till och med jag med mina ytterst modesta lår har inte helt lätt att hitta vettiga jeans. Det verkar fortfarande vara heroinist-chic som gäller som norm...

Haningerox sa...

Cheap Monday regular funkar fint på låren för mig.Känns inte Fjällräven lite mysgubbe?;)

Anonym sa...

Jag har problem med låren när det gäller byxor. Men vaderna är faktiskt värre.....

Tack för tipset Tobbe, ska testa J&J nästa gång!

Mårten sa...

Urk... Verkar jobbigt.

Tur man har en kroppsbyggnad som låter mig gömma mig bakom lyktstolpar. Lätt att hitta jeans då. Cheap Monday har förövrigt vanliga "regular fit" jeans också. Inte bara de där typiska emo-varianterna.

Som tur är håller det smala modet på att dö ut, det borde redan vara dött förresten, så ljusare tider väntar för jeanssugna cyklister.