onsdag 6 augusti 2008

Dalarna runt

Nu när vi övat på resande ett par dagar var det dags för långresan runt hela Dalarna. Första stoppet i Djurås och Älvmötet där Öster- och Västerdalälven rinner samman.Sen gick vägen över Tällberg och vidare till utsiktstornet Vidablick i Rättvik. Testade Photoshops inbyggda funktion för att slå samman bilder, verkar funka fint! Klicka på bilden för att se den större. Vi stannade även och körde Sommarrodel i Rättvik, också ett sätt att ta sig utför en slalombacke på men jag föredrar cykel. :)Sen körde vi till Nusnäs och tittade på dalahästtillverkningen, inte så spännande direkt men vi fick se en grupp kineser (?) säga kollektiva "oooh" till guiden. :)Matstopp i Orsa, snygga hus!Sen vidare till Orsa Grönklitt och Orsa Björnpark.Kamtjatkabjörnar är stora björnar!Utöver björn finns även Lo, Berguv, Sibirisk Tiger, Räv, Järv och Varg.
Sen tog vi en fantastisk väg mellan Våmhus och Rot, asfalterad väg bred nog för bara en bil och massor av mötesfickor. Kanske det underligaste jag sett i Sverige. :) Fram till Särna har de dessutom grävt bort hela vägen och gjort grusväg. Inte lika skoj. Men vi kom fram till Mörkret och Njupeskär till slut!Njupeskär är Sveriges högsta vattenfall med sina 125 meter varav 93 i princip lodrät fall.
I Fulufjällets nationalpark växer även över 500 år gamla tallar, fantastiskt att de vridit sig så mycket!Även en del tjusig myrmark, kan tänka mig ett längre besök i Fulufjällets nationalpark. Men nu knorrade magen hårt!Med bara några få minuters marginal hann vi få varsin pizza i Särna, de stängde 22:00.I Sälen kom regnet och det blev riktigt jobbigt att köra, så vi stannade på en rastplats i Nås och sov en timma innan vi fortsatte hem. Vi var hemma vid 03. Heldagsutflyckt!

Film från Sommarrodel, Björnparken och Njupeskär:


1 kommentar:

Rikard sa...

om det var synkroniseradwe asiater var det nog japaner. De är otroliga, på ett trevligt sätt.