lördag 23 augusti 2008

Kräftfiske

Anki har aldrig fiskat kräftor, så vi tänkte råda bot på det. Men dåligt väder och ingen lust att fiska mört gjorde att vi missade de bra sjöarnas lagliga fiske. Så vi slängde i 13 burar olovandes i närmsta vatten, där har aldrig varit bra men i min ungdom kunde man få upp till 3-4 kräftor per bur i vart fall.

Sen spelade vi alfapet och hade ölprovning innan vi gick och vittjade burarna.

Den här gången var det sämre ställt, det var rejält strömt i vattnet och mörten kanske något färsk. Fångsten stannade därmed på två stora kräftor och en lake. Har aldrig förr sett en sådan ful fisk. Vi släppte tillbaka alla tre.
Ölen som dracks var Oppigårds Summer Ale, liknade mer en bitter och var inte särledes god. Sen blev det en Mackinac Summer Ale från Michigan Brewery, den var läskande och god. Efter det tog jag bort de dubbla korkarna på en Cantillon Gueuze, väldigt speciell lambic bryggd utan jäst i öppet kar där luftens mikroorganismer får ölet att jäsa. För surt för min smak men en kul öl. Avslutade med en Hercules Double IPA från Great Divide, hade hoppats på bättre men helt OK. Hade även med en Kriek Cuvée René men kände inte för mer lambic den kvällen.

4 kommentarer:

bruse sa...

Är det hjälmtvång vid kräftfiske?

Tobbe Arnesson sa...

Just ja! Det glömde jag kommentera, när man tjuvfiskar kräftor är hjälm en klar rekommendation!

Jesper Löfgren sa...

Du släppte i kräftan åt fel håll!... Den fick ju massa luft under skalet nu och har säkert sprängts vid det här laget... Fy!

Tobbe Arnesson sa...

Nu har jag skrivit tre olika svar, men inget av dem blev bra. Så du får inget annat än att du är ute och cyklar nu igen. :P