onsdag 3 september 2008

Kollektivpina


Tåg är jättebra för miljövänligare transporter, men innan de löser tillförlitligheten är det fan inget för persontransporter. Lämna det åt rälsbunden trafik att lyckas bli över 30 minuter försenat på en resa som ska ta 38 minuter, dvs. en restid på 179%. Nu får jag vacker sitta här i Gävle och vänta på nästa tåg som tar mig vidare hem.

Skulle inte säga något om det här var ovanligt, men det är nog över 25% av mina tågresor som har någon försening någonstans. Man tycker att buggarna borde ha lösts på de 183 år persontrafiken på räls haft på sig... Kanske inte är så konstigt att så mycket gods går på lastbil ändå...

3 kommentarer:

bruse sa...

Det är en politisk fråga. Stockholm har exempelvis inte fått utbyggd spårkapacitet på över hundra år, samtidigt som det byggs motorvägar så det står härliga till. Hade regeringen, oavsett färg, byggt lika mycket järnväg som vägar, hade du aldrig behövt vänta. Politikerna är köpta av bilmaffian, därför de satar på biltrafiken.

Tobbe Arnesson sa...

Tja, jag fick åka Motorvagn X20 202 från Borlänge till Ludvika (efter ytterligare en väntan) så det hade väl sin charm ändå. ;)

bruse sa...

Charmiga tåg i all ära, men vill man hem, eller bort, så vill man göra det i tid.