fredag 21 november 2008

CD-hyllor

I maj förra året byggde jag vägghyllor till mina DVD-filmer (se blogginlägg 070504 och 070901), så här sitter de i nya lägenheten.



Anki har en ansenlig mängd CD-skivor som hon ville packa upp på något bra vis, efter att ha förkastat alla färdiga produkter vi kollat på bar det av till Coop Bygg där det köptes hyllskivor. Dessa var för djupa så steg ett blev att klyva dem på längden, istället för att mäta och kapa tre gånger satte jag samman skivorna med tving och plöjde på med cirkelsågen.



Dessvärre klarade den inte att kapa genom alla tre skivorna på samma gång, men det lilla som blev kvar gick fort med fogsvansen.



Sen var det dags att hörnsåga, att göra detta med gersåg var inget jag hade lust med - tolv snitt genom 145 x 18 kändes som det skulle ta en evighet. Fast med cirkelsågen i skruvstädet bara...



Lite silvertejp runt strömbrytaren så den bara kunde stoppas genom att dra ur kontakten kändes lite vardagsextremt på något vis... Säkrade den med ett par spännband runt skruvstädet, en cirkelsåg som plötsligt ramlade ur skruvstädet var inget jag ville ha runt händerna.



Sen blev det dags att klippa till tolv hörnplåtar, göra hål i kanterna för att fästa plåten i hyllorna och sedan i väggen. Sen putsade jag upp ytan med sliprondell.



Rena fyrverkeriet!



Efter lite mer än två timmar var alla delar klara att packa i ett platt paket och ta med hem.



En annan dag letade jag upp min enda burk med oljebets, har bara betsat en gång tidigare i mitt liv och det var de rödbruna DVD-hyllorna överst i inlägget. Hur kom det sig då att denna bets var "mörk ek"?



Oh well, nu skulle det vara alldeles för mycket jobb att slipa ned och betsa om. Mörkbruna får de bli. Dags att starta nästa löpande-band-jobb; monteringen.



En och en halv timma senare var sex hyllor monterade och klara att skruva upp på väggen.



Ytterligare en timmas jobb senare var hyllorna på plats och alla CD-skivor provisoriskt uppställda i hyllorna. Mina skivor är på översta hyllan, resten är Ankis. :D


Typ fem timmars jobb totalt och bara någon hundralapp i materialkostnad, bra skit!

När jag flyttat till hus vill jag ha ett litet snickeri i källaren.

4 kommentarer:

Mickegillarcyklar sa...

Stiligt!
Vilket fulmek delyx med cirkelsågen i skruvstädet. Känns som nåt jag skulle ha gjort :-)

Anonym sa...

Barbordet betsades i mörk ek! :P

Tobbe Arnesson sa...

Haha! Just ja, det hade jag glömt. :)

Johan Mölleborn sa...

Inte för att vara sån, men han som skruvade upp hyllorna var nog inte helt nykter. Om det var en blind som gjorde det tar jag tillbaka kritiken, då var det istället ganska vasst gjort.