onsdag 17 december 2008

Doom!

Efter Simpsons på TV6 igår började filmen Doom. Jag hade ingen aning att det fanns en filmatisering på det gamla dataspelet.
Filmen var riktigt usel, men den gav mig härliga flashbacks till mååånga timmars spelande av det på den tiden riktigt bra spelet. Nostalgi!


id Software släppte spelet 1993 och det var det första lyckade "first person shoot 'em up". Wolfenstein 3D var föregångaren men lyckades inte riktigt leverera.

1997 släpptes källkoden fri till spelet och simulator för att kunna spela det i Windows dök upp, tidigare funkade det bara i DOS. Tänkte att spelet nuförtiden borde gå att hitta i webbaserad flashversion och mycket riktigt! Skärmdumpen ovan kommer från flashspelet, några kontroller är annorlunda. T.ex. [Ctrl] för att öppna dörrar och [Mellanslag] för att skjuta, förr var det tvärt om. Att strafea med Alt-Piltangent funkar inte heller, det är [Q] och [E] som gäller.

Härligt! :D

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jösses vad usel filmen var! Hade förväntat mig att den var helkass och ändå lyckades den vara sämre! =)

//Harri

Tobbe Arnesson sa...

Jag slutade sen den som en film ganska omgående och såg det som en ren nostalgitripp istället, då blev den ganska bra. :D Speciellt när han vaknar upp efter smittan och allt är filmat i "1st person"-perspektiv.

Mankan sa...

Tack nu får man inget gjort på jobbet idag heller...

Tobbe Arnesson sa...

Det bjuder jag på! :)