onsdag 17 december 2008

Att beställa öl

1:a december släpptes ett antal intressanta öl som tillfälliga nyheter på Systembolaget. Som vanligt kommer ingen av dessa till Ludvika, den här gången tänkte jag beställa dem dit istället för att flänga till Falun.

Om det tillfälliga sortimentet finns på centrallagret kan man beställa från dag ett, är det slut där kan man beställa en flaska dag två från andra bolag. Efter en vecka kan man beställa hur många man vill från andra bolag.

Det är ett rätt bra system för att alla ska få en chans att köpa något enstaka smakprov, risken finns att någon krog annars köper upp alla flaskor av ett intressant öl.

Att man kan beställa från hyllorna på andra bolag till sitt eget tycker jag dessutom är riktigt bra service!

Så jag väntade min vecka innan jag lämnade in följande beställningsunderlag till bolaget:

När jag räckt över lappen hade killen sett en smula disträ och upptagen ut, men hade lovat att fixa min beställning senare. Genom sig själv känner man andra, så jag var rädd att min beställning blivit bortglömd.

En vecka senare hade jag inte hört något från dem, jag knallade därför in och hörde hur det gick.

Det var beställt men Stone Vertical Epic hade fastnat någonstans mellan Falun och Ludvika. Fast det visade sig snart att de helt glömt beställa Verdi Imperial Stout, samt att de fått Rochefort 8 istället för Rochefort 10.

Så av de sex olika artiklar jag beställt hade tre blivit fel på olika vis. :)

Mig gjorde det inget, mest lustigt hur det kan bli. Fast hade jag beställt sent till någon bokad ölprovning hade det så klart inte varit speciellt roligt...

Idag fick jag SMS att varorna kommit, väl på bolaget behövde jag inte ens presentera mig. Är det bra eller dåligt att personalen på bolaget vet vad man heter? :D De pratade sinsemellan att jag snabbt skulle få kartongen med mina öl innan jag upptäckte fler fel. Sen undrade de om jag inte var sugen på sex flaskor Rochefort 8 som de av en händelse hade hemma. ;)


Från vänster till höger syns i bilden ovan (namnlänk = Ratebeer, nummerlänk = Systembolaget);

Verdi Imperial Stout (11595)

En italiensk stout, rätt snygg flaska. Ska bli kul att prova denna! Det är inte så vanligt med italiensk öl tycker jag. Läste någonstans; "är det så här italiensk öl smakar kan de behålla vinet". ;)


Stone Imperial Russian Stout (11566)

En Imperial Stout från mitt favoritbryggeri, har ingen aning hur den är. Kul att det kommit in så mycket Stone på bolaget!


Rochefort 10 (1627)

I mitt tycke den bästa trappisten. Fick Rochefortglas i födelsedagspresent och lagom till dess försvann 10an från bolaget. Ett tag såg det ut som den var borta för gott, det byggs intill klostret i Belgien och vattenkällan var hotad. Men nu finns de att beställa igen! Yay!


Saison d'Erpe-Mere (11594)

Efter tips från Nypan, lär vara en läskande ljus belgisk ale. Brukar inte riktigt gilla dem men när han jämför med Contreras Mars Especial måste man prova!


Stone Vertical Epic 07.07.07 (11567)

Var år brygger Stone ett specialöl, förra året bryggdes det 7:e juli - därav namnet (i år bryggde man 8:e augusti, nästa år 9:e november osv.). 070707:an lagrades åtta månader i ektunnor där man tidigare har lagrat rödvin, detta torde ge en väldigt speciell smak!


Dark Horizon Second Edition (11587)

Köpte två förut men efter den för tidiga provsmakningen fanns bara en kvar. Den var så pass god -men framför allt kul- att en till fick hitta till ölförrådet för långtidslagring.


Nu har i vart fall kylen återfått lite av sin forna glans!Ölprovning på fredag någon? :D

5 kommentarer:

Anonym sa...

I'm in!! :)

Måste nog till systemet och bunkra inför helgerna...

//Harrü *hick*

Nypan sa...

Riktigt läcker blandning. Den där Verdi har jag sneglat på utan att ha köpt nån ännu. Ska nog göra det, men väntar tills du avrapporterar :-)
/N

Vito sa...

Herregud vilken finsmakare söta tobbe är.
Jag har ett lock Mariestads samt hängbuk.
God Jul!

Anonym sa...

Det är farligt med sådana där terapistöl! Vaknade av en surt uppstätning på natten! Att dricka ofiltrerat har sina risker! ;)

//Harri

Tobbe Arnesson sa...

Mmm, det var nog ölen och inte pizzan som var ansvarig för det Harri. ;)