tisdag 30 december 2008

Vinterpromenader

Ankis bror som är en riktig skogsmulle har varit på besök, så vi har varit ute i skogen ovanligt mycket senaste dagarna. Här är några bilder från de äventyren.

Vi började med att hälsa på en ganska frusen Fänfors i Västerdalälven, Björbo.
Sen knatade vi upp i Predikstolen och spanade in utsikten och en älg på ett hygge.
På väg till bilen började solen gå ned och vi fick riktigt sagoljus.
Svårt att gå vilse med en sådan ljusprick i söder.En annan dag gick vi på långpromenad väster som Golan, Ludvika. Anki ramlade hela fem gånger. :D


Bitvis fick vi pulsa i snön.Jag tror inte Anki ska vara mer i skogen nu?Efter över två timmar nådde vi vårt mål och fick lite utsikt åt alla håll. Här är Ludvika.Dessvärre var luckan i utsiktsplattformen fastfrusen, men klättrar man de 12 metrarna upp ser man ändå ganska bra.På väg tillbaka började det skymma igen.Sista timmen bjöd på rätt dåligt med ljus, började bli svårt att se var man satte fötterna.Men Sausstugan tog sig rätt bra i det svaga kvällsljuset.

4 kommentarer:

Mankan sa...

Gott nytt år!

Anonym sa...

Jäklar, liite skillnad mot snönivån mot i stan, snyggt pipskägg på anki! =)

//harri

Vito sa...

Sköna bilder :)
Jag vill krama dig Tobbe...

Tobbe Arnesson sa...

Gott Nytt År! Har haft trasigt Internet några dagar, visade sig vara en knapp som kommits åt med dammsugaren. Sensmoral: Det är dumt att städa.

Harri: Det är nog 1-2 dm numer, men det måste varit mer snö som sjunkit ihop. På sina ställen låg det tjockt uppe på allt ris under, då gick det till knäna. :)

Vito: *kram*