torsdag 21 maj 2009

MTB-premiär

Skruvade ihop min gamla Hardtail till Anki så hon kunde testa att cykla i skogen. Hon har aldrig någonsin cyklat utan fotbroms, skulle det bli en pärs? Vi började lite försiktigt...Men snart befann vi oss här och Anki körde om partiet eftersom det blev besök bland träden första gången. Utmärkt inställning!En åskskur gjorde att vi sökte skydd i en busskur men Anki är glad för det.


Det var roligt att cykla - speciellt på de fina stigarna. Nu skaffar vi en hjälm i rätt storlek och ett par handskar. Hardtailen får duga tills vidare, trots att det är svårt att nå bromshandtagen med små händer (går inte att justera in mer).

5 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Härligt. Själv gjorde jag misstaget att dra ut Mirja på någon tur som kanske var lite för svår så hon fick total avsmak för MTB tillsammans med mig. När hon skrek F*TTA så var det kört för fortsatta MTB-turer med mig

Anonym sa...

Kul! Ni ser ju jättesöta ut på sista bilden.

Kan tyvärr bara hålla med Johan. För vår del räckte detmed ett par hundra meter fin stig över ett par ängar för att MTB-karriären för min fru skulle vara en saga blott....

Tobbe Arnesson sa...

Johan, var det på den där testturen som Mattias H (då L) arrangerade ute vid Rudan någonstans?

Minns att Mirja var med i början men avbröt efter en fjärdedel eller så.

Jarl sa...

Hehe.. Man får ta det varligt, varligt med en cykel-ovan käresta.. Har fått några halvsura kommentarer när vi hamnat lite "fel" i Hellas ibland.. I Stockholm är det faktiskt lite svårt att hitta längre stigpartier utan mycket rötter, stenar och lera som krånglar till det.. White Prick's trail East 'N West på norra Öland är ypperliga..

Tobbe Arnesson sa...

NICK-spåret i Ursvik borde väl funka rätt bra?

Vi har ett par utmärkta spår att ta till i Ludvika, så gott som helt utan sten och rötter.