söndag 31 maj 2009

Anki cyklar vidare

I veckan köpte vi passande hjälm och handskar till Anki och nu var det dags för MTB-tur nummer två. Stig för dagen blev 12,3 km-slingan i Källbotten lagd som en åtta.

Lätt urgröpt och slingrande 3D-stig med relativt slätt underlag, en och annan rot på sina ställen men inget märkvärdigt. Däremot en fin naturupplevelse och stundom härligt flow.Med stigen lagd som en åtta får man cykla skogsväg upp till våtmarkerna kring Älgtjärnen/Ormputten och stig ned till Snäven. Anki är glad att ha klarat backen, men trött. Med mitt teflonminne vad gäller uppförsbackar fick hon glädjen av att höra "Nu är vi på toppen, inga fler uppförsbackar!" hela tre gånger. :D Jag hade valt lite tokigt vapen och trakterade den för tungt drevade singlespeeden, inget sällskap i uppförsbackarna alltså...Missar man spången på första försöket provar man igen (det är en smalare spång under cykeln, ligger i vinkel till den stora). :DRumpskott. Ned till Snäven är stigens naturskönaste sträcka tycker jag, man åker parallellt med en liten porlande bäck. Tyvärr ett par vindfäll men de gick att cykla över.Stigen längs med Snäven är också fin, en stund tidigare gjorde Anki dagens enda vurpa. Eller egentligen var det cykeln som ramlade när hon stod gränsle över den och försökte återfå balansen, eller hur det nu var. Troligen var där här de där sex parallella rivsåren från storklingan uppkom...Ett par kanelbullar och en Cola senare kan man inte vara annat än glad. Iaf. inte med en så duktig sambo. :DAnki börjar bli lite trött nu, men vi är söta för det.Extremt dåligt tajmad bild, men det är spången/bron Harri vurpar på i happy-introt. Anki cyklade över utan problem.På slutet bjuds man av ett par härliga flownedfarter, de var dagens favorit tyckte vi båda.Efter dusch var vi värda varsin glass på Engel, speciellt Anki som redan blivit mycket bättre cyklist.Efter glassen gick vi en promenad, såg denna maskros. Trodde inte det skulle gå att fota med kompaktkameran men det blev ju riktigt bra!Måndag morgon är det väl klart man tar kjol till jobbet, trots sex rivmärken och några blåmärken. :)


Nu har jag beställt bättre pedaler då de som sitter på idag är halkiga till den grad att Anki inte riktigt törs stå upp. Hoppas hon inte halkar av dem för Shimano PD-MX30 lär ju lämna lite mer än sex små rivmärken på benen...

7 kommentarer:

//Harri sa...

Snacka om solskenstur!

Skönt att det gick bra över den halkiga bron! ;)

Patrik I Falun sa...

Anki redan bättre cyklist än Harri... ;)

Johan Andersson sa...

Lyx...
Rumpskott?!?!?!

Tobbe Arnesson sa...

Patrik: :D

Johan: Ja, kort bakifrån...

Catarina sa...

Ser ut som om ni har haft en riktigt skön dag! Känns som om hälften av alla ens vurpor är sådana där dumvurpor som aldrig hade behövt hända... Klart man ska visa upp sina skrapade ben!

www.dittophotography.blogg.se - en fotoblogg om downhill och krukväxter

Ingrid sa...

Såg ut att vara en fin runda! Är det lätta att hitta runt där även om man inte vet vägen? Vart "går man på"? Jag tyckte nämligen att det såg ut som en perfekt sväng för mig som är rätt novis på MTB. :)

Tobbe Arnesson sa...

Det är en perfekt runda för noviser, men även erfarna kan uppskatta turen.

Kolla in Turtipset på happy så finner du karta och hur man hittar dit.

Enklast är att köra hela varvet medsols första gången, då är det skyltat "12,3 km" hela vägen.