fredag 2 oktober 2009

Dagens öllandsproblem

Antingen dricker jag för lite eller så köper jag för mycket. Jag behöver mer plats till de kommande ölsläppen! Lilla garderoben fick bli ölförråd när vi flyttade in i lägenheten, så här ser det ut idag:I förrådet finns bland annat 21 Chimay från 2007, en massa bra julöl från föregående säsonger, en del andra kul flaskor som jag vill lagra och så ett gäng humlebomber som borde drickas upp innan humlesmaken försvinner. Totalt bor 112 flaskor i förrådet. Jag måste diciplinera mig och dricka mer!

Men först måste jag nog tömma kylen, som inte räknades med ovan.Hjälp! Jag har alkoholproblem! Kom och hjälp mig dricka öl!

16 kommentarer:

Gubben sa...

Mamma kan hjälpa gillar din smak UUUJ

//Harri sa...

Är du hemma nu?!?! ;)

Johan Andersson sa...

WTF!!!

Mickegillarcyklar sa...

Så där kan du ju inte ha det! Det verkar som om en resa till Dalarna är på sin plats :-D

Tobbe Arnesson sa...

Lördag 3:e oktober, 2009. 18:00. Välkomna!

tillmann sa...

Klart man vill vara en god medmänniska och ställa upp och hjälpa till!

Tobbe Arnesson sa...

17 flaskor tömdes, skrev lite om det här. Tack för hjälpen!

Patrik Skolling Möller sa...

Oj vad mycket godsaker ! RF kan ej ubringas i Tokholm. Det är f.ö. riktig smalmat det där. ;p

Anonym sa...

får nog lägga ut ett nytt datum för jag missa den 3... inte för att jag känner dig men öl gör susen för vänskap;)

Tobbe Arnesson sa...

Patrik: R10 finns på Fleminggatan 56 och Nybrogatan 47. Annars är det bara att gå in i vilket Systembolag som helst och be dem ta hem några flaskor 1627.

Anonym: You snooze, you loose...

Catarina sa...

Oj, oj, oj! Så mycket ölsorter har jag bara sett på Delirium i Göteborg. De har några tusen olika där från hela världen. Du kan väl skriva lite mer om öl för oss oinvigda. Men än antal ml, alkoholhalt, det där T'et, nummer och pris... Själv tycker jag bäst om mörka mustiga saker. Hade varit skoj med lite läsning om ölhistoria också... framställningen, munkarna som gör det där ölet...

Tobbe Arnesson sa...

Catarina: Delirium har haft sin glansperiod och lär vara rätt dåligt numer med ett minimalt faktiskt utbud även om listan fortfarande är diger. Göteborgs främsta ölhak är istället 3 små rum. De har exemplivs det bästa system jag sett för att visa vilka öl de har, helt enkelt displayskåp med kort info om var öl. :) För info om bra ölhak runt om i landet har Svenska Ölfrämjandet en publista.

Vad gäller att skriva mer om själva ölen finns det så många andra som redan gör det bättre att jag nöjer mig att länka till någon av recensionssidorna, vilka är en bra språngbräda. För att läsa mer om exempelvis ett bryggeri eller en öltyp funkar WikiPedia i de flesta fall utmärkt. Sorry! :)

När jag smakat öl händer det dock att jag skriver lite mer personliga reflektioner. Som inlägget Finnöl och 3 små rum.

Phredhe sa...

Om något helt annat: http://www.youtube.com/watch?v=56kJ99AvfoI&feature=popular

Patrik Skolling Möller sa...

"Patrik: R10 finns på Fleminggatan 56 och Nybrogatan 47. Annars är det bara att gå in i vilket Systembolag som helst och be dem ta hem några flaskor 1627."

Åh fan. ;) Fleminggatan 56 bodde jag granne med 93-97. det var då jag drack bl.a. blå Chiamy för första gången. Fy fan vad jag ogillade den då. Jag trodde det var Mariestad i en snygg flaska bara. Smaken förändras med åren och jag har lärt mig att man inte "sköjer ner" en Trapistes som vilken fulöl som helst. En trapistes behöver ju inte ens vara kall. Bara en sån sak.
Idag har jag druckit en La Trappe Tripel. En sådan har(hade)du i skafferiet ser jag. Den var väl godkänd.

-Skogling

Patrik Skolling Möller sa...

Såg fel det var Witte du har, och Porter ?!?!

Tobbe Arnesson sa...

Phrede: Såg tävlingen via någon tråd på happy. De har kört sådana där urbana DH-race tidigare, rätt häftigt. Hoppas slumområdena får en massa pengar och uppmärksamhet för det bara...

Skogling: Nu är det inte så många flaskor kvar i kylen längre, men Carnegie Porter finns kvar. Har inte druckit den tidigare vilket väl är något av ett måste som svensk ölnörd...