onsdag 21 oktober 2009

Rena julafton!

Rena julafton idag, två paket att hämta ut! Det ena var jackan från Nissan-tävlingen. Blev en smula orolig när det står Nissan tryckt över halva kartongen.Jackan saknar dock helt Nissan-märken! Var rädd att det skulle vara ett gigantiskt ryggtryck eller något. Enda loggorna är Columbia och Titanium, har inte lyckats hitta jackan på Columbias hemsida dock. Jackan är i två delar, dels skalplagget:Och så innerfodret som går att använda för sig.


L funkade rätt bra som storlek, lite kort i midjan men något lång i ärmarna. Så det måste ju vara lagom? Perfekt med en höst- och vårjacka faktiskt. Ska både andas och vara vattentät. Synd jag bara fick en och inte fyra. ;)


Sen blev det traditionella torsdagssushin, som numer är på onsdagar. Ludvika må sakna mycket som finns i större städer, men Kyoto Sushi Bar är helt klart toppklass! Sushi Bar Satzuma i Årsta kom nära men inte ända fram och de har 3,9 i betyg hos Sushikartan (Kyoto har 4,3 men konkurrensen i området är en smula låg).
Efter sushin traditionell fika på Café Engel. Även det av mycket hög klass och fantastiskt prisvärt! Morotskaka, pralin och ett glas läsk för 40,-. För det får man inte ens komma in på ett fik på söder. ;)Det andra paketet innehåll den nya kameran, som använts till bilderna ovan. Panasonic Lumix DMC-FT1. Grön fick den bli för att minska risken att kameran speglas i motiven, den orangea hade varit roligare men...


Hade tänkt vänta ett tag med ny kamera men den gamla FX8:an börjar bli väl knäpp. Lägesratten har saknat motstånd länge nu, så det är lätt hänt att man råkar byta motivprogram medan man filmar. Något som avbryter filmandet. Det har gått att leva med (i Spanien tejpade jag fast ratten i filmläget) men nu har den börjat byta motivprogram när man filmar utan att man kommer åt ratten. Har försökt öppna kameran för att se om det skulle gå att laga men gått bet. Kameran är helt enkelt slut.

I våras beställde jag en TZ7 men avbeställde då leveransen skulle bli efter de två utlandsresorna som var inbokade och därmed behovet mindre. Efter forspaddlingen i somras kändes det bättre med vattentäta FT1 trots att den saknar stereoljud på filmning, även en klar bonus vid skridsko även om man alltid hoppas slippa bli blöt. :)

Både FT1 och TZ7 kan filma i alla motivprogram, det är en annan knapp för att börja filma mot att fota. Optisk zoom medan man filmar är ännu en bonus men fokusen hänger inte riktigt med. Dessutom kan de lagra film i AVCHD Lite-formatet men tyvärr stöder inte Adobe Premiere CS3 det formatet. Få se om jag orkar fulinstallera CS4 eller inte, tydligen ska CS4 vara rejält buggig och dessutom är det enligt uppgift tungrott att redigera AVCHD Lite. Håller mig till Motion JPEG ett tag. 1280 x 720 med 30 fps på båda formaten men MJPEG-filerna blir betydligt större.

Störmoment så här kort är att man måste hålla in av/på-knappen ett tag innan kameran startar och att kameran är större än FX8:an.

11 kommentarer:

Malin sa...

Snygg jacka!

Mmm sushi, det ser gott ut. Någon gång kanske jag jobbar lite mer normala tider och kan hänga med er.

Mickegillarcyklar sa...

Kul med lite nya pryls, särskilt när de iaf devis är gratis :-)

Själv väntar jag (nåja) på något så upphetsande som en hel framvagn till min eländiga Passat...

Johan Andersson sa...

Vad glad och avslappnad du såg ut på de första bilderna :o)

Tobbe Arnesson sa...

Malin: Vi saknar dig!

Micke: Bilar är bara strunt!

Johan: Det är inte lätt att vara glad och avslappnad med så stora händer!? Yikes!

Erik H sa...

Kul, ser fram emot mycket skogs-testbilder från den där. Det var ett svårt val mellan TZ6 och FT1, men jag valde till slut optiken före offroad-mässigheten.

Nu vill jag köpa en vattentät kamera OCKSÅ...

Tobbe Arnesson sa...

Ja, lätt är det inte. Var ett tag inne på bra optik och allriskförsäkring, då gör det inget om man badar. :D

//Harri sa...

Uh? Var den grön? Trodde det var den grå modellen!

Tobbe Arnesson sa...

Det kommer från mannen som fingrat mer på kameran än vad jag själv gjort! :D

Ja, den är grön. :)

Jesper Löfgren sa...

Bara mysbilder på dig och Harri... Avundsjuka.

Ingrid sa...

Sushin är verkligen underbar, jag körde torsdagslunch där idag, toppen :)

mattel sa...

ah.. ni kör brittish stylee med tvättmaskin i köket. snyggt!

grattis till resten. :)