lördag 28 november 2009

Bromma

Miniweekend i Bromma, visst låter det utsökt? Jag började prenumerera på tidningen Outside för en tid sedan och som prenumerationsgåva fick man en natt i dubbelrum på Mornington i Bromma.

Med kort varsel kom vi på att okulärbesiktiga Ankis lägenhet i Årsta för att se vad som behöver göras med den innan försäljning, istället för att bara åka över dagen beslöt vi att utnyttja övernattningen.

Bromma har faktiskt något som är väldigt väl värt att besöka, ölrestaurangen Sorbon som fokuserar på amerikansk kvalitetsöl.


Jag började med deras egna öl Sorbon X. Helt ok och med en förvånande doft av ostkrokar!?
Till maten gick jag på menyns förslag med en Rouge Chipotle Ale. Helt klart kvällens vinnare! En ganska alldaglig bra amerikanare som avslutar med lagom mängd chilihetta. Måste försöka privatimportera denna någon gång.
Maten var baby back ribs. Dessvärre lite för mycket fläsksmak på ribsen och alldeles för mycket mayo i cole slawen, men det kompenserades av portionens storlek. :) Storsäljaren för kvällen var plankstek, kanske ska testa den nästa gång.

Efter att ha studerat ölmenyn ett längre tag hittade jag Flying Dogs Tire Bite, som MTB-cyklist måste man dricka Tire Bite. Det blev lite fel ordning på ölen, denna hade passat utmärkt som första öl för kvällen. Nu blev den rätt blek efter Chipotlen. En bättre titt på etiketten finns här.

På Sorbon tycker de att beställa en "stor stark" är lika väl genomtänkt som att beställa "en tallrik mat". Kanske inte helt rättvisande då man (normalt) vet vad man får om man beställer "en stor stark". Men ändå lite underhållande. :) En halvliter Mariestad är för övrigt marginellt mindre prisvärd på Sorbon.
Det var svårt att bestämma vilka öl man ville dricka, mycket godis i menyn! Beslutade mig till sist för Hop Devil från bryggeriet Victory, ett bryggeri jag inte testat tidigare. Ölet var helt ok!

Anki tyckte det var för många kort på öl och för lite på flickvän. ;)

Utsikten från hotellet var helt makalös!Till alla vänner i närområdet av Sorbon, jag ber om ursäkt att jag inte hojtade till och samlade er där. Allt blev en smula hastigt påkommet och det var hart när omöjligt att säga en tid att träffas på. Jag lovar att återkomma och dela en nioliters St: Feuillien (för det facila priset av 3.100,-). KBCK borde stå med på listan över de som tagit in en sådan. ;)

På väg hem tänkte vi åka förbi JLarsson och hämta upp ett gäng öl han köpte till mig tidigare. Jag ringde på hans jobbmobilnummer men fick inget svar. Kollade happyprofilen efter något annat nummer men där stod bara orten, så jag sökte på honom på hitta.se och fick bara en träff med ett annat nummer.

Ringde upp det numret och i andra änden lät det lite förvirrat men vi var väldigt välkomna förbi, Anki tog över luren och fick färdvägen.

På väg ringde han upp och undrade om vi verkligen kände varandra, visade sig vara en helt annan person som trodde jag var en polare till honom från något online spel. Hade varit lite lustigt om man ringt på och konstaterat att vi åkt till fel person... :D

Till mitt försvar har jag inte hört JLarssons röst sedan april 2008 och minnet från den kvällen är rätt suddigt. :D

9 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Det hade ju varit makalöst kul om ni hade plingat på hos "Jonas". Skulle vilja se din min när han öppnade dörren. =D
Sorbon är bra, men LB är billigare så det passar bättre för KBCK´s planeringsmöten.
/J

tillmann sa...

"...dela en nioliters St: Feuillien ... KBCK borde stå med på listan över de som tagit in en sådan. ;)"

Kunde inte hålla med mer!

Markus Lindholm sa...

Vist är Mornington fin fint? Speciellt utsikten!

Patrik Skolling Möller sa...

Ha ha !

JLarsson är mest tyst i telefonen. :)

Jesper Löfgren sa...

Är det havet man ser?

Tobbe Arnesson sa...

Ulvsunda industriområde, men bakom det finns Ulvsundasjön som via lite slussar sitter ihop med havet. ;)

//Harri sa...

Där ser man, Bromma har tydligen några pärlor. :)

Hoppas att Rouge Chipotle Ale:n inte var samma 'chiliöl' som jag smakat på, den var vedervärdig, den var iofs både avslagen och ljummen. =)

Tobbe Arnesson sa...

Jag har druckit tre chiliöl. En på SMÖF 2007 som jag inte minns, en på Monks som var en dålig lager med alldeles för mycket chili. Att den kom i en ljus flaska borde ha varit första tecknet på att jag inte skulle köpa den. Å så Rouge som var god.

Fast våra ölsmaker är ju ganska olika. :)

Anonym sa...

Miniweekends är alltid trevligt och babyribs med whiskeyglaze kan vara jädrigt nam nam :)
Herr öl-konnäsör Arnesson .