söndag 1 november 2009

Kajak

Nollgradigt och tjockt med dimma, utmärkt väder för en kajaktur!Hyrde kajaker hos Äventur i Söderbärke, mycket trevlig firma!Dimman hade lättat när vi väl paddlade ut, men fortfarande lite igengrått.Men ack så vackert!Tomas kajak var höstkamouflerad...Själv gick jag i gult. Cykelkläder funkade rätt bra i kajak faktiskt. Svårt att veta hur man ska klä sig men lyckades pricka rätt, varken för svettig eller kall!

Vi paddlade upp i Norra Barken och fortsatte in i Hjortstjärnen. Sen försökte vi ta oss vidare upp i Hemsjön med förhoppning att där paddla till Issen och sen tillbaka till Norra Barken. Först fick vi en liten slalomtur bland vassen upp mot Hemsjön men knappt halvvägs var det forsar. En titt på kartan gav att det var för mycket höjdmeter mellan Issen och Norra Barken så vi la ned planen och vände tillbaka. Utsökt äventyrskänsla för det! :)I våtmarkerna mellan Hjortstjärnen och Norra Barken finns dock massor av kul små bassänger med vass emellan att paddla vilse i.Tomas är en vass paddlare.Ute på Norra Barken hade det blåst upp och var en smula vågigt, så vi tog oss in i Saxen för en fika. Sen visade Tomas lite paddeltag som jag fick öva på en stund, sen paddlade vi tillbaka ut i Norra Barken igen.Lite drygt fyra timmar och 17,5 km blev det paddlat idag. Förvånande att låren stumnar så av paddling. Rygg och axlar var klart ovana att ta i under längre stunder.


Tack för sällskapet och instruktionerna Tomas!


Uppdatering 2009-11-04: Nu är filmen framkallad!

Kayak: Norra Barken 2009-11-01 from Tobbe Arnesson on Vimeo.
Det här är för övrigt bloggens sexhundrasextiosjätte inlägg!

7 kommentarer:

Mickegillarcyklar sa...

Oj vad trevligt!

//Harri sa...

Härligt! Kyrkobilden med spegligen var riktigt schysst! Är alla bilder tagna med Lumix:en?

*nynnar på Dueling Banjos*

Morfum sa...

Sweet. Havskajak är inte fel alls =)

Tobbe Arnesson sa...

Alla bilder är med FT1:an, det är för övrigt banjos på flytvästarna. :D

Jenny sa...

Härligt! Höstpaddling i dis kan vara riktigt fint :)

Jarl sa...

Mycket fina bilder! Spegelblanka vatten sent på hösten är niiice.. Fanken, trodde jag parkerat kajaken i Garderoben (Jo faktiskt, Feathercraft..) för i år, men nu blev jag ju sugen igen, tack för det.

Tobbe Arnesson sa...

:D