Pannkaksfabrik!
"Råkade" göra tre liter pannkakssmet så det blev värsta pannkaks- och plättfabriken här hemma. Men det är ju gott så... :) Lite Tom Kha soppa på kräftstjärtar och tomater som förrätt och pannkakor som efterrätt - en komplett måltid. Konstigt nog... Det är förresten gott med ost och rökt skinka på pannkakor med, men plättarna fick jordgubbssylt.
9 kommentarer:
Du det där ser ju smarrigt ut !
Har "guide Michelin" knackat på dörren än ?
Det är jäkligt svårt att mäta upp så det blir rätt när man gör pannkakssmet. En gång blev det två kubik smet hemma i mitt kök. ;p
Ingen knackning från guiden, men det kan ju bero på att det är en rätt exklusiv skara som får avnjuta mina kulinariteter.
Jag hittade ett recept för 4 portioner och det brukar betyda 4 pannkakor. Så jag dubblade till åtta ägg. Men då skulle det bli bara två ägg kvar i förpackningen... Så tillslut var det tio ägg, två liter mjölk och 8 dl mjöl (hälften dinkel istället för vete, efter tips från kollegan). Borde ju ha förstått att det är ganska mycket redan innan jag tog fram vispen?
Så din 2m^3-smet måste ha varit ungefär 10.000 ägg? Oj! :D
Ha ha !!
Jo, jag byggde mitt hus av pannkakor. :o)
Är det därför du har 170 kg gipsskivor i tvättstugan nu? :D
Nu blev man ju rejält sugen på plättar. Faan! Med kall mjölk till!
Nu sänkte jag den sista pannkakan...
Vi måste snacka om det här med pannkakor och plättar Tobbe... De stora runda är plättar. De små runda är småplättar och pannkaka det gör man i ugnen. Frågor på det?
Inga frågor alls, ni i Piteå är ju helt fläng! :) Det i ugnen är ugnspannkaka, det är något helt annat.
Du vet att du bor granne med Sveriges bästa pannkaksproducent va?
Skicka en kommentar