torsdag 6 september 2007

Oktoberfestbier


Vårt tråkiga Systembolag här i Ludvika hade bara sex av de nio Oktoberfest-ölen, jag får försöka hitta de tre andra på annat håll. Köpte iaf. två av vardera för utvärdering så man vet vilken/vilka man ska köpa några fler av innan de tar slut.

Erdinger Weissbräu Oktoberfest skulle tydligen ha funnits här i Ludvika, hittade den inte.
Kaltenberg Oktoberfest ska finnas vid Globen så dit får jag gå nu när jag är i Stockholm.
Stallhagen Oktoberfestbier ska finnas på Gullmarsplan.

Blir lite Systembolagsturistande i Stockholm verkar det som, ska dessutom ta mig till bolaget på Regeringsgatan för någon flaska Unibroue 16 2007. :D

7 kommentarer:

Markus F sa...

Du har tur, du kan ta Gullmarsplan och Globen på vägen till skogen.

Tobbe Arnesson sa...

Visst är det möjligt, men inte troligt. :)

Nypan sa...

Som av en händelse, så fick idag frun i uppdrag att inköpa ett antal flaskor till mig, då hon har bil till och från jobbet.
Jag som annars gillar Ale mest, är faktiskt lite svag för Oktober ölen. Förra årets Samuel Adams föll väl på läppen. Oktober kan bli en härlig månad :-)
Unibroue har jag testat. Den var som en "Abbey wanna be", men rätt okej ändå. Dom har ett ganska stort sortiment, varav några produkter dock är vedervärdiga.

Tobbe Arnesson sa...

Slottskällans tycker jag var den bästa av de här sex, Paulaner kom tvåa. Spaten och Löwen är ganska typiska lager som inte sticker ut alls. HB (kul namn) var rätt trist. Samuel Adams som var förhandsfavorit börjar riktigt bra i smaken men dör sedan ut i något vattnigt elände och hamnar faktiskt sist i min rakning. Nu ska jag äta lunch och sedan bolagsturista.

Tobbe Arnesson sa...

"rakning" skulle vara ranking, inte kompis med tangentbordet på den här datorn. :)

Markus F sa...

Jag tyckte Slottskällans smakade tysk fulöl och Spaten var kanon.HB var utmärkt. Men jag var förkyld. Nu diggar jag loss på Paulaner och Löwen.

Markus F sa...

Samuel Adams var inte så kul. Typisk "Samuel Adams-smak", som en blanding av Boston Lager och Summer Ale men har inte särkilt mycket med München att göra. Paulaner smakar som om en ängel stod och pissade i munnen, helt klart en av mina topptio öl.