onsdag 15 oktober 2008

Påhoppad

Igår strax efter 20 var jag och Göran på väg från jobbet till hotellet i Söderhamn. Vi hade precis genat över Jetmacken och kommit ut på Brädgårdsgatan när vi hörde några som ropade och skränade "aggresivt" bakom oss, vi ignorerade detta och fortsatte bara gå.

Efter några meter hör vi att de kommer springande ikapp oss, fortfarande skränande. En man runt 45 år med en liten hund i koppel kommer in mellan mig och Göran. Han vänder sig till Göran och frågar hotfullt om han "vill något". Nej, svarar Göran. Det är bra det, sa mannen medan han slog till Göran över käften (troligen med öppen hand).

Både jag och Göran ryggar tillbaka från mannen och en andra, äldre, man kommer in mellan oss och börjar hota mig. Göran tar sig över vägen och bort från sin attackerare som följer efter. Kvar blir jag med den äldre mannen som slår till mig över ansiktet (med öppen hand).

Jag tar mig också över vägen men tvingas gående retirera från Göran, "min" attackerare följer efter på någon meters avstånd och ropar att han ska döda mig, djävla fitta, fegis och liknande. Efter bara en liten stund vänder han om och går tillbaka mot det håll Göran försvann.

Jag tar upp mobilen och ringer SOS medan jag också vänder om för att se att Göran är OK. Han kommer snart ut i gatskenet ensam och verkar prata i mobilen han med. Visade sig att vi båda ringde SOS och att hans attackerare gett upp och vikit av direkt efter han korsat vägen.

Göran klarade sig undan med lite fläskläpp och jag fick bara en något ömmande kind, det är nog tur man inte är aggresiv själv.

Underliga typer, vet de ens själva vad de var ute efter? Vi har aldrig sett dem tidigare, de verkade inte vara ute efter att råna oss utan "bara" att tisdagsslåss lite.

De verkade iaf. kända av polisen, skulle gissa på de lokala pundarna.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur att det gick relativt bra.

Fan vad arg jag blir när jag hör sånt där. Tur att man har någon sort inbyggd spärr mot att ge igen, för man vet ju inte vad de har i tankarna!

Samtidigt sitter det en reptilhjärna längst bak i skallen som säger "banka skiten ur den där lilla räkan, han förtjänar det!"

Mickegillarcyklar sa...

Mycket obehagligt, men att hoppas på att polisen syr in dem är väl för mycket. Skönt att det inte blev värre i alla fall och bra att ni var två.
I lördags hade jag en dispyt med en aggresiv äldre alkoholist som skulle bry sig i vad Lo gjorde och tog tag i Lo. Inte så genomtänkt kanske men jag förklarade för honom att om han inte lugnade ner sig hade jag hört att olyckor kunde hända (hörsägen, inte hot). Det slapp jag tack och lov backa upp då han valde att muttra nåt och gå. Ibland önskar man att man släpade runt på ett bollträ innanför jackan... Utöva lite direktpedagogik så att säga.

Tobbe Arnesson sa...

Tror inte det hjälper att slå tillbaka, speciellt inte om man slåss som en cyklist. ;)

Jesper Löfgren sa...

Va?... South Hampton verkar ha blivit farligt...

Mankan sa...

Men va f-n, helt tokigt, Söderhamn en tisdagskväll. Är det folkhemmet det? Btw "slåss som en cyklits", du menar med pumpen?

Tobbe Arnesson sa...

Mankan, klicka på texten så kommer du till en YouTube-video där två cyklister "slåss" ganska patetiskt.

Det känns ju inte som det typiska gatuvåldet när två nyktra män i 30-40 årsåldern blir påhoppade helt oprovocerat av ett par män i 45-55 årsåldern, speciellt inte strax efter 20 på en tisdag.

Men Söderhamn har haft en del våldsbrott på sistone, för något år sedan var det ungdomsgäng med järnrör. I våras en kvinna som hittades död vid järnvägsstationen efter yttre våld. Nu i höst ett par våldtäkter utomhus. Borlänge känns plötsligt som en tryggare stad. ;)

Anonym sa...

direktpedagogik, det var ett bra ord Micke!

Vito sa...

Bättre fly än illa fäkta..gott att det inte gick illa i sån där meningslös konfrontation..Puss

Sören sa...

Bra gjort att du inte slog tillbaka, men det får inte gå för långt utan att du försvarar dig.Gubben PS hoppas Görans fläskläpp är ok!

Tobbe Arnesson sa...

Uppföljning: I våras fick jag och Göran titta på bilder på misstänkta. Vi lyckades tydligen inte identifiera förövarna för ärendet blev nedlagt i brist på bevis.