torsdag 2 oktober 2008

Double Bastard på bolaget!


Av ren slump klev jag in på Ölfrämjandets forum, har inte varit där på flera månader. Där hittade jag den mycket glada nyheten att Double Bastard kommer som tillfällig nyhet på Systembolaget den 3:e november! 65 cl-flaskor (?) för 79,60 styck (på Oliver Twist har jag gett närmare 300,- för en flaska).

Jag har tidigare försökt privatimportera Arrogant Bastard men bryggeriet hade inte kapacitet nog att försörja den inhemska marknaden. Har druckit Arrogant två gånger (1 & 2) och Double bastard en, favoritöl!

Minst ett dussin ska jag ha!

Har sedan tidigare en flaska Arrogant Bastard i ölskåpet som en kollega till Ryddan var snäll nog att ta med hem från USA. Mer får garanterat plats av denna unberbara dryck!

6 kommentarer:

Tobbe Arnesson sa...

Noterar även att Hibernation Ale återkommer som julöl, den ligger inte långt efter Bastard!

37. 11378 Hibernation Ale 355 ml 29,9 kr
USA
Alkoholhalt: 8,1 % T9
Great Divide Brewing Co Lanseringsdag: 19 november 08
Leverantör: Gamlestadens Bryggeri Beställt:

Johan Andersson sa...

Jahaja, vilken karaktär har den? Något att jämföra med? Låter ju onekligen spännande.

Tobbe Arnesson sa...

Jadu, vad jämför man Double Bastard med? Låt säga att det är den amerikanska alens motsvarighet till Chimay blå och Rochefort 10. Fast det är ju inte en belgisk ale utan amerikansk, full med humle men utan att vara bitter som en IPA. Väldigt smakig helt enkelt men något tom mitt på tungan.

Hibernation Ale är i samma typ men jag har inte druckit någon annan öl som går att jämföra med.

Nypan sa...

Fan vad roligt!

Hibernation är ju som en orgie i munnen. Så jag ser fram emot Arrogant Bastard. Etersom jag själv är en tvättäkta ocgh delvis arrogant oäkting, passar den säkert mig :-)
/N

Tobbe Arnesson sa...

Systembolaget är inte den smidigaste butiken jag handlat från. SB i Ludvika tar bara in s.k. modul T1-T4 sortiment och Double Bastard kommer klassas som en T5.

Ska de beställa den kan jag beställa en flaska dag 1 och så många jag vill dag 2, om de finns kvar på centrallagret (de köper bara 2.160 flaskor så inte troligt). Alltså får jag handla på något annat bolag (Falun?) eller hoppas de finns kvar i butiker efter en vecka, då kan nämligen SB i Ludvika beställa från andra SB.

Tobbe Arnesson sa...

Nu kan man se var 576 av de 2.160 flaskorna kommer hamna. Ett bolag som är ganska nära mig i varje fall...