lördag 7 november 2009

LEGO-träff

Förr i tiden var jag mycket av en LEGO-nörd men det blev för mycket och jag tappade intresset. På sistone har det vuxit sig allt starkare men av utrymmesskäl har jag inte kunnat ta fram LEGOt igen. Jag har över 300 modeller, totalt typ 60.000 bitar på vinden hos föräldrarna.

De andra LEGO-nördarna har dock inte legat på latsidan, ett nytt svenskt LEGO-forum har skapats i SweBrick.se och den tionde svenska träffen arrangerades i Fagersta. Utmärkt avstånd för en dagstripp alltså!

Här är nästan nio minuter film från träffen (i HD så fullskärm är funkis):

LEGO: SweBrick X 2009-11-07 from Tobbe Arnesson on Vimeo.




Det var en massa tävlingar, bland annat att bygga ihop nedanstående med förbundna ögon. Jag fick 45 sekunder strafftid för ena blöljuslampan är fel och bägge skärmarna sitter åt fel håll...



Arrangören P0ntus hade släpat dit allt sitt LEGO så det var bara att bygga loss, gjorde bland annat denna lilla bäck med hängbro...




En annan tävling var hus på 16 x 16 pluttar i microskala, drog till med lite SciFi och byggde en "energy plant".




P0ntus hade en massa horn så jag byggde lite mer evil SciFi också. :D




Några av deltagarna, tror det var 19 personer där på lördagen.



LEGO hade sponsrat med ett digert prisbord, Harri fick en större ask. Själv hamnade jag näst sist i resultatlistorna, d'oh!



JarJar Binks.



En dinosaurie på skateboards...



Byggde även denna tank. Upp-o-ned, fem pluttar bred och halvpluttscentrering även på längsled. Varför ska jag alltid krångla till det så?



Nu vill jag ha ett stort hus så man kan ta fram klossarna igen...

4 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Harri såg mer exalterad ut än vad Atle gör när han sitter och fnular med sitt Duplo :oD

Tobbe Arnesson sa...

Det är svårt att vara exalterad över Duplo Johan, köp grabben lite riktiga klossar. ;)

Unknown sa...

Hahaa! Fast man placerade sig för dåligt i tävlingarna för att håva in de roliga 'askarna', jäkligt nöjd ändå, en hel väska med Legoprylar fick man med sig trots allt.

Tobbe, hade helt missat ditt brobygge! Klart schysst!

Nypan sa...

Nu blev jag legosugen!
Yngsta sonen bygger en del, men inte i närheten av så mycket som jag själv gjorde som grabb. Min specialitet var att bygga små F1 bilar i olika färger, som sedan tävlade, kraschade och hade reservdelar i sin egen depå. Tyvärr är nog min egen legokasse från ungdomen helt förlorad vid nån flytt :-(

/N