tisdag 6 november 2001

Förbannade haschtomtar!

Hallåj!

I söndags var jag och tränade på sporthallen, när jag kom ut ungefär klockan ett var min cykel stulen!

Det är andra gången samma cykel blir stulen. Till saken hör att det är en väldigt ful och ovanlig cykel, det är en ’70-tals hopvikbar cykel som jag målat orange med svarta schackrutor framtill. Den syns kan man säga.

Första gången den försvann var över en helg, jag hade låtit den stå olåst många helger förut men nu försvann den. Jag tänkte att det måste ha varit en fyllegrej.

Jag hittade den mellan en pojkvaskers ben någon månad senare. De hade ”hittat den i ett dike och tänkt lämna den till polisen”.

Vis av den erfarenheten har jag alltid låst cykeln kvällstid efter det. Men vem fan kunde tro att någon skulle vara så fräck/dum att sno den mitt på ljusa dagen?

Förbannade haschtomtar! Nåja, jag får väl skylla mig själv lite också. Men nu ska jag försöka hitta en gammal gubbcykel istället :)

Här är en rolig historia:

Det var en kille som flyttade till Sydney och gick till det stora varuhuset för att söka jobb. Föreståndaren undrade om han hade någon säljerfarenhet och killen svarade att han varit försäljare hemma. Okej, sa föreståndaren som gillade killen du kan börja i morgon på prov. Jag kommer ner efter stängningsdags och kollar hur det gått för dig.


Efter affären hade stängt så kom föreståndaren ner och frågade killen hur många kunder han haft idag. Killen svarade - En. Föreståndaren skrek - BARA EN? Normalt har våra säljare mellan 20 och 30 kunder per dag. Hur mycket köpte kunden för? 101 237.64 $ sa killen. 101 237.64$ utropade föreståndaren förvånat. Vad sålde du till honom?


Först sålde jag en liten fiskkrok, sen en liten större fiskkrok, sen en stor fiskkrok, sen en fiskeutrustning. Sen frågade jag vart han skulle åka och fiska och han sa nere vid kusten, så jag sa till honom att då behöver han en båt så vi gick till båtavdelningen och jag sålde en Chris Craft med dubbla motorer. Då blev han osäker ifall hans Honda Civic skulle orka dra båten så jag gick med honom till bilavdelningen och sålde en Nissan Pajero 4X4 till honom.


Föreståndaren förvånat - Du menar att en kille kommer in här för att köpa fiskkrok och du säljer en båt och en bil till honom.

Killen - Nej nej nej, Han kom in för att köpa tamponger till sin fru och jag sa till honom att eftersom helgen ändå är förstörd så kan du lika gärna åka och fiska...

Inga kommentarer: