torsdag 8 november 2001

Naturlig kost!

Hallåj dagboksdiggare!

Jag har nu lärt mig hur bra kost ser ut för människor; Ungefär 80% kött, resten frukt, rotsaker och grönsaker.

Det är sant.

Under 99,9% av den moderna människans levnadstid har det inte funnits pasta, ris, och potäter. Visst, ris och potäter har funnits, men inte i samma skepnad och mängder.

Om man tittar på den sista 0,1 procenten av vår levnadstid då vi moderniserat maten har vi fått en massa sjukdommar som inte fanns tidigare.

Man har sett att för infödingar som inte började med ”modern” mat förrän 1940 någon gång så har de förkortat livslängden.

Men visst, det beror även på att vi börjat röra på oss och kontaminerar varandra på ett helt annat sätt. Men om en person nyser i ett rum med tjugo andra, kommer då alla tjugo att bli sjuka? Nej, bara de som inte har ett stabilt immunförsvar och det får man genom en bra kost.

Om man inte äter tillräckligt med protein, som veganer, så kommer musklerna sakta men säkert att tyna bort. Detta för att kroppen behöver proteiner för att överleva och dessa kan vi inte utvinna ur växter så då tar kroppen det den behöver från proteinreserverna; muskler!

Hur kan det då komma sig att en häst eller en gorilla kan bli stora och starka utan att äta kött? Det är för att de har enzymer i deras matsmältningssystem som kan utvinna proteiner ur växter. Det kan inte människan, vargar eller andra rovdjur. Just det, rovdjur.

Kan hästar äta trä? Nej, men termiter kan för de har enzymer som kan bryta ned trä. Kan människan äta bara växter? Nej, men hästen kan...

För att avsluta med ett citat:

”If we weren’t supposed to eat animals, they wouldn’t be made out of meat.”
- Homer Simpson

Inga kommentarer: