tisdag 17 april 2007

Akkurat lite kär


Japp, jag blev kär i en tingest - igen. Har i många år velat lära mig lira gura och nu är det nära förestående med ett inköp. Släpade Göran skrikande och protesterande till Jam Gitarrer idag efter kursen, efter att han hämtat andan och insupit den multitud av gitarrer som där finns började jakten på en nybörjargura till mig. Jag blev såld på Squier Standard Telecaster, som ovan fast i Vintage Blonde. Även Candy Apple Red var tjusig men Vintage Blonde kändes bättre, mer diskret och -tja- vackert.

Men efter att ha surfat runt lite ikväll blir det knappaligen ett butiksinköp i vare sig Stockholm eller Sverige, nej, det blir tyskarna som får mina pengar. Gitarren är 25% billigare hos Thomann än både Jam och Musikbörsen, detsamma gäller den Roland Micro Cube jag tänkt låta ge liv åt mina stränganslag. Dessutom ska jag ha ett par studiomonitorer som kökshögtalare...

Efter tunnelbanefärd tillbaka till söder blev det lite shopping utan att köpa något, plötsligt ringde telefonen. Ett nollåttanumer i displayen och en dam som undrade om jag var den jag är. Förvånat svarar jag jakande och hon kopplar in en man istället. Han undrar om jag är ägare till en Mitsubitshi, vad fan nu då undrar jag som mycket riktigt äger en dylik tingest. Men det var inte så allvarligt som man först kunde tro, de ville bara att jag skulle flytta bilen i P-huset så de kunde tvätta taket med högryckstvätt.

Efter automobilflytt och en del gitarrsurfande begav vi oss till indisk restaurang där en god rätt inmundigades. Dessvärre kändes den fel eftersom den inte var så indisk som sig bör, troligen helt mitt eget fel - alltså den var ju indisk men inte kryddad som jag tycker indiskt ska smaka. Efter ätningen fick det bli ett premiärbesök hos Akkurat, vilket var riktigt trevligt. Nöjde mig med en röd Chimay, en Sierra Nevada Pale Ale och en Jämtlands Heaven. De första två var trevliga och den sistnämnda en besvikelse. Nu kan man iofs. hävda att jag drack dem i helt fel ordning, dessutom har man helt rätt om man hävdar det. :) Imorgon blir det troligen återbesök, vi planerar att dela en 75cl amerikan med bl.a. ingefärskryddning, tyckte det lät riktigt roligt men besvärades av volymen men Göran kunde tänka sig att dela så...

Ska även försöka lura Markus till Texas Long Horn och svänga förbi Malin i Gamla Stan och hämta upp mina pedaler som sitter fast på Jonas Scott.

6 kommentarer:

Jesper Löfgren sa...

Se där... Nu ska han allt köpa en gura... Visst, jag erbjuder mig att vara din hjälplärare när Göran kastat in handduken på dig ;)...

Anonym sa...

Det är klart att du ska ha en Squier Telecaster. Och den ska vara blond, med lackad greppbräda.
Kom ihåg vad Yngwie sa, "Maple plays faster"

Kram från farbror Maskros.

Tobbe Arnesson sa...

Hm, om Yngwie rekommenderar det måste jag välja något annat. Tänk om man blir teknisk onanist helt utan känsla för hur det låter?

Markus F sa...

Thomann hade ju några mysiga SG-kopior med förstärkare till paketpris om lönnhalsen inte lockar. Köp med en modern effektbox också så kan du låta som Angus Young utan att kunna spela alls.
Men en Tele eller Strata måste ha lackad greppbrädea, det är lika viktigt som att man inte får ha barends på riserstyre.

Markus F sa...

Tack så jävla mycket för tipset om Thomann... Råkade dricka öl framför datorn förra fredagen och nu sitter jag här med en Telecaster och en Marshall.
Jag har inte haft en elgitarr på 20 år. Ska bli skitkul det här. Men Misirlou ger jag mig nog inte på. Nöjer mig med Pipeline till en början.

Tobbe Arnesson sa...

Haha, härligt Markus! Du borde sätta någon form av alkolås på kreditkortet.

Eller snarare borde onlinebutiker låta en besvara några matteproblem på tid innan de godkänner köpet. ;)

Jag har inte rört min gitarr på några månader nu, börjar bli dags. Känner suger växa men det är så mycket annat som fyller mina dagar.