onsdag 18 juli 2007

Böter

Eftersom jag är väldigt saktfärdig av mig, alternativt för att jag packade ur väskorna från seglingen så att boken hamnade underst, har jag undlåtit att lämna tillbaka Seglingens ABC till bibblan. Imorse svängde jag förbi på väg till jobbet men de öppnade inte förrän 12. "Oh well, jag får lösa förseningsavgiften sedan men jag lägger boken i lådan så länge." Sprang upp för trapporna och där var faktiskt personalen på plats och på väg in genom dörren. Så en tjej löste det hela snabbt och snällt. Fick böta tre kronor i föresningsavgift, fasansfullt!

Boken var rätt trist faktiskt, hade inte så mycket gemensamt med den stora båt vi var på. Men den retade Jesper och det är alltid värt massor. :D


En bättre bok var "Killing yourself to live - 85% av en sann historia" av Chuck Klosterman. Läste ut den igår natt. Den handlar om hur Chuck, som är journalist på Spin, åker runt i Amerika och besöker platser där rockkändisar dött på olika vis. Ganska kul läsning, speciellt om man känner till banden han skriver om (vilket jag sällan gjorde på rätt nivå - jag och namn). Språket och anknytandet till musik fick mig att tänka på Markus F. Men mest handlar det om Chucks monologer och hans kvinnor, vilka är ganska få och inte speciellt intressanta alls. Rätt alldaglig faktiskt. Chuck knarkar en del i boken, men det är också helt alldagligt. Boken lämnade mig med ett "Jaha?" även om jag fnissade en del när jag läste den.


Inga kommentarer: