onsdag 21 januari 2009

Flapptopp klassick!

Hittade en gammal bärbar på jobbet, en IBM ThinkPad 380D. Det var nog en riktigt dyr maskin på sin tid. Något större än ett A4-papper men horribelt tjock (c.a. sex cm). Med metallchassiet en ganska tung men hållbar pjäs!


Den är troligen från 1997, i sitter en Pentium 150 Mhz (eventuellt t.o.m. en MMX). Den levererades med hela 16 MB internminne men det är utökat till det dubbla. Glöm USB-portar, men det finns inbyggd diskettstation (och CD-läsare).

Tangentbordet har riktiga tangenter och ingen tunnare variant som det alltid är idag.Maskinen startar men BIOS-batteriet är dött så fel 00161 och 00163 uppträder och går inte att komma runt.


Smidigt nog sitter det ett vanligt knappcellsbatteri (CR1220) innanför luckan till internminnet. Hittade tyvärr inget nytt att testa med, vore kul att se om den bootar upp som den ska efter alla år. :)

På vinden hos mor och far tror jag det ligger en stationär 286:a med 5 1/4-floppy och eventuellt DOS 5. Minns att spelet Stugan var installerat på den.

4 kommentarer:

Tobbe Arnesson sa...

Harri skrev en kommentar: "Hör om någon säljare är sugen på den, vore något att slänga upp på bordet under ett säljmöte! ;)"

Jag tog bort firmanamnet då jag inte vill att min fritid ska kopplas med jobbet vid Googlesökningar.

Hursom, betänk att det är skogsindustrin vi pratar om nu. Ingen skulle bli förvånad. :D

jesperC sa...

Som sagt vi i skogs/maskinbranschen kör alltid med det senaste =)

Hittade denna i en låda på kontoret.
http://www.bahnhof.se/wb820733/DSC00108.JPG

Mini-laptops har ju kommit hårt på sistone. Själv använder jag denna hyfsat ofta för att köra lite gamla mätprogram som inte gillar moderna OS.
http://www.bahnhof.se/wb820733/DSC00110.JPG

//j

Tobbe Arnesson sa...

Haha, snygg Toshiba! HTC är ju ganska små datorer/telefoner idag. :)

jesperC sa...

Fast i det här fallet står det för "Hydrostatic Transmission Control", vi hade namnet först.