tisdag 27 januari 2009

*gäsp*

Jag brukar försöka låta bli att gnälla, det tar så mycket energi utan att göra min dag ett dugg bättre. Så jag kamouflerar det här som ett kreativt förslag till Tekniska Kontoret i Ludvika;

1) Kanske kan ni flytta snöhögarna på Gågatan senare, låt säga mellan 07.00 och 07.40 istället för 05.00 och 05.40? Ingen affär öppnar före 08.00 i vilket fall så det kommer inte störa kunderna. Fast ni kanske äter lunch då?

2) Om ni nu tvunget måste skotta undan snöhögarna med start 05.00, kan ni inte då köra lastbilen till de olika snöhögarna? Istället för att låta hjullastaren samla alla snöhögar utanför vårt sovrumsfönster och där fylla lastbilen? Då kanske det skulle störa bara några minuter per hus istället för hela Gågatan i närmare en timme?

Och så en audio/visuell demonstration av vad jag pratar om:
Jo, vi är väl bortskämda med att det är lugnt och tyst att bo i centrum. De festande människor som skrålar onsdag-, fredag- och lördagkvällar lärde vi oss snabbt att filtrera bort. Hjullastare som skakar av snön från skopan är däremot svårare att ignorera.

Nåja, jag kom upp i tid för morgonträningen i varje fall. Idag kördes det bröst, axlar och triceps. Hade tänkt göra ett nytt träningsschema till idag men glömde bort det.

Här är det gamla, om någon är intresserad av ett tresplitsprogram (hela kroppen tränas igenom på tre gymbesök).

Pass 1: Bröst, axlar och triceps

1 x Hantelbänk
2 x Bänkpress
2 x Hantelpress
1 x Hantellyft åt sidan
2 x Liggande tricepspress
1 x Sittande tricepspress


Pass 2: Ben

2 x Knäböj
2 x Benpress
2 x Bencurl
2 x Vadpress


Pass 3: Rygg, biceps och mage

2 x Latsdrag
2 x Kabelrodd
1 x Natutilus ryggmaskin för korsrygg (alternativ)
2 x Hantelcurl
1 x Curlstångcurl
2 x Nautilus magmaskin (alternativ)


Schemat är anpassat för att det ska ta 30-45 minuter för varje pass. Om det står 2 x betyder det att man kör två set av övningen. Ett set är i mitt fall 12-15 repetitioner, dvs. jag väljer en vikt som jag orkar göra 12 repetitioner med men inte fler än 15. I vissa övningar väljer jag en lägre vikt i andra setet för att det ska funka.

Skriver man upp vilka vikter man använt och hur många repetitioner man orkade ser man snart när det är dags att lägga på mer vikt. Varje pass strävar jag efter att antingen höja vikten eller göra fler repetitioner än förra passet. Givetvis samtidigt som man behåller en god form i övningen och inte börjar fuska.

Jag har kört det här programmet sedan hösten 2006 men eftersom jag tränat högst sporadiskt under den perioden har det bara blivit 15-16 varv. Men det är ändå dags för lite nya övningar, annan ordning och tyngre träning (färre repetitioner per set).

6 kommentarer:

//Harri sa...

Men fatta, de tillhör samma gäng som byggarbetare, deras enda nöje är att dra igång alla maskiner som låter högt och illa så snart de kommer till arbetet för att väcka så många som möjligt!

Sedan när klockan börjar närma sig 7-8 på morgonen kan de stänga av allt, fika/luncha och samtidigt njuta av vyn med arméer av zombies som sömndepraverade stapplar ut ur husen för att ta sig till arbetet för att sova!

Efter det kan de börja jobba med sånt som inte väsnas så mycket, måla, tapetsera osv..

Anonym sa...

När jag bodde i Stockholm såg jag *aldrig* en enda plogbil på en fredagseftermiddag trots att behovet av att snöröja var påfallande.

Nä, på lördagsmorgonen dök oftast snöpatrullen upp. Då är det OB-tillägg och dubbel ersättning!

Tobbe Arnesson sa...

I Ludvika tycker jag faktiskt de skottar när det behövs, men att flytta snöhögar efter skottning verkar vara ett morgonnöje. :)

Anonym sa...

Grappet! Köp stuga i Grangärde så får du sôva när du vill!

Gubben sa...

Vill inte va anonym! Gubben

Tobbe Arnesson sa...

I Grangärde verkar stora helgnöjet vara hustrumisshandel, jag föredrar att kolla på traktorer.