fredag 11 december 2009

Sorbon, igen

En inställd (!?) ölkväll på Sorbon med lite löst folk från happy. Här mattel, ronin, ST och Rock.
Hade några "odruckna" kvar från förra gången, tänkte börja med Corne du diable som de hade på fat sist. Tyvärr var fatet slut så det fick bli flaska. Helt ok öl! Bryggeriet Brasserie Dieu du Ciel har två tillfälliga nyheter på bolaget just nu: Péché Mortel som jag inte hunnit dricka än (har två i kylen) och klart drickvärda Rigor Mortis.
Stone-fantast som jag är gick jag sedan på deras vanliga IPA, skulle funka utmärkt som en roligare "gräsklipparöl" till sommaren!
ronin, ST, Rock, mzi, JLarsson, Tillman och Ari. Av alla närvarande har jag förut träffat två så det var kul att få ansikten på forumnicken!
En annan jag inte hann med förra gången var Founders Double Trouble, den här var riktigt bra tycker jag!
Nu tyckte jag det var lagom att avrunda kvällen och beställde in en St. Bernadus Abt 12, som jag faktiskt inte druckit förut men förstått vara bra. Förväntningarna var således höga och jag blev inte besviken! När jag flyttat in i huset får det bli ett 24-pack från Systembolaget!
Omdömet blev något grumlat av St. Bernadus så när mzi efter övertalning av krogpersonalen fått ett par Rochefort 10 kylda i ishinken kunde jag inte motstå ett glas. mzi lyckades dock lite för bra med själva kylningsprocessen som denna film får illustrera, den illustrerar även att det inte bara var jag som hade grumlat omdöme vid det här laget...

Blir man bjuden måste man bjuda igen, köpte därför en 75 cl Monk's Elixir från Mikeller. Minns inte så mycket av den mer än att jag var besviken... Nu började jag SMSa efter Anki som kom och hämtade mig en halvtimme senare.
Tillman och mzi.
Jag minns att jag läste om Pannepöt i ölmenyn, men jag minns inte alls att den hamnade på bordet? Drack jag den här eller smakade jag bara av någon annan?Jag minns i varje fall att jag försökte spela nykter inför svärfar men misslyckades. Att jag (enligt Anki) frågade tre gånger vad det var på TVn kan ha inverkat. Jag blev grundligt okulärbesiktigad dagen efter... Mådde efter omständigheterna rätt bra faktiskt, även om jag inte ville åka buss när vi var in i stan...

4 kommentarer:

tillmann sa...

Kan tyvärr inte hjälpa dig om Pannepötten. RF10:orna var som vanligt förödande. Grumligt, sa Bull!

//Harri sa...

*Gah!* Hur kan man misshandla öl på det sättet!! ;)

Har 10st RF10 i skuffen just nu, i bilens skuff alltså.. =)

Tror inte det är någon risk för samma iseffekt som ni hade dock, trots några minusgrader.

Markus Lindholm sa...

Jag hoppade RF10orna efter som jag inte var full nog att ta sådana beslut. Det kändes bra på väg till jobbet dan efter att det inte blev ett par sånna.

Johan Mölleborn sa...

Oj det där såg riktigt mulligt ut. St Bernadus 12 är en riktig fining. Har en 75:a i kylen som står och väntar på att bli öppnad.
/J