tisdag 23 juni 2009

Ruta vs. sten: 0-3

I augusti eller så fick jag ett stenskott som spräckte min vindruta. Har länge gått och funderat på om det inte är dags att byta den men inte fått fingrarna ur. Något jag var rätt glad för när jag körde hem från Göteborg och fick ännu ett stenskott och en ny spricka. 17:e juni fick jag OK från försäkringsbolaget att byta vindrutan men har ännu inte ringt glasverkstan'.

Något jag är väldigt glad över nu, mötte nämligen en lastbil från Grängesbergs Gräv o Schakt på väg till jobbet i morse.Djävlar vad det small! Gör fortfarande lite ont i öronen från smällen, blev dessutom duschad av glassplitter från vindrutan...

Väldigt tacksam att det var vindrutan som fick ännu en smäll istället för t.ex. strålkastaren (som fick ny lampa igår).

9 kommentarer:

Jonas sa...

Wopps! Det där borde lastbilsfirman stå för kan man tycka, i alla fall om du inte redan haft stenskott i rutan.

Ring och skäll lite på dem ändå, vad jag förstått av lastbilschaffisar så ska det inte hända om de inte har överlast eller den som lastat bilen råkat spilla lite på flakets kant.

Tobbe Arnesson sa...

Äh, jag ska ju ändå byta rutan i dagarna så jag orkar inte gnälla. Kan iofs. dra dem ett halvsurt mail så de inte gör om samma sak i framtiden.

//Harri sa...

Satan! Din vindruta är en stenmagnet!

Blev det byte av kalsonger? ;)

(Läbbigt med glassplitter, speciellt i närheten av ögonen!)

Tobbe Arnesson sa...

Splittret kom lyckligtvis längre ned. Hann inte se stenen komma men ändå blundade jag och vred undan ansiktet av ren reflex. Rätt coolt!

Har ringt Gränges Gräv och Schakt nu som ska återkomma.

Byte av ruta på fredag förmiddag, sen vill jag inte ha fler stenar...

Anonym sa...

tre snygga skott i samma ruta alltså. bra flyt! :)

hade en kompis som bytte ruta inför besiktningen och på väg hem från glasverkstan fick en liknande sten i rutan som du. han var måttligt nöjd. :)

skönt att slippa splitter i ögonen iaf, goggles på?
//mattel

Rikard sa...

stenskott är ju iofs svåra att undvika, även för en lastbilschaffis.

jag gillar när jag lyckas dra iväg stenskott med langstern. Det knäpper till från däcket och ett kort ögonblick senare kanske man får ett pling som belöning när stenen träffar nått staket eller nåt annat brevid vägen. lite flipperkänsla.

Tobbe Arnesson sa...

rikard: Yehuda har någon seriestripp där han skjuter sten på framförvarande bilar...

Beträffande stenskottet pratar vi inte någon ministen från vägbanan, utan att veta gissar jag att stenen i fråga bör ha varit 3-4 cm. Jag har svårt att tro att jag skulle kunna göra samma skada med en hammare om jag så försökte.

Chauffören av lastbilen ringde mig igår och han hade minsann sopat av skärmarna och inget låg lastat för högt. Han var väldigt unflyende. Först hade han inte varit där den tiden, han var den enda bilen som åkte där. Sen kom det fram att det måste varit han och att det totalt var åtta bilar som gick skytteltrafik där. Kanske hade någon litet gruskorn kunnat komma från vägbanan men inget från hans last (som bestod av sten).

Pratade med ägaren till firman igen och han tog så klart chaufförens parti, blev arg och la på luren.

Oh well, förhoppningsvis kollar de bättre i framtiden.

Bara för att höll jag på att krocka med en tant som körde på fel sida av en refug vid Marnäs torg när jag körde hem från jobbet...

Tobbe Arnesson sa...

Hittade Yehuda-stripparna via Google:

2009-03-22
2009-03-23
2009-03-26

Tobbe Arnesson sa...

Nu är jag 1.815,- fattigare men har en sprojtans ruta i bilen. Ingen mer sten nu...