fredag 4 juni 2010

Innerleithen

Del 3/5
1. Resan till Glentress
2. Glentress
3. Innerleithen
4. Inofficiella Glentress
5. Hemresan



Dagen började segt. Alla slitna från gårdagen och Nicklas for iväg med lite prylar till Peter. Läkarna fick lov att dränera lungsäcken på honom eftersom lungan läckte ut luft dit, något som tydligen gör riktigt ont. :( Annars var han mest glad att få sitt snus, speciellt som läkarna inte ville släppa iväg honom ännu.

När Nicklas var tillbaka trampade vi iväg upp på den röda XC-rutten i Innerleithen, även här var klättringarna kul men det blev en hel del push bike när lår och lungor sa ifrån (att skylla på att stanna för att fota utsikten kändes som mycket mindre av en lögn än vanligt).





Även här var klättringarna ibland avbrutna av små nedförsbitar, någon som blir sugen att hoppa på och flowa iväg?




Efter åtta kilometer av så gott som konstant uppför var det skönt att sträcka ut sig i ljungen på toppen av Minch Moor och tugga i sig medhavd lunchsmörgås.




Efter ett långt slappande i den svalkande vinden väntade tolv kilometer av än mer fantastiskt flow ned igen, här ett litet smakprov.





Utsikten lät inte skämmas för sig på väg ned heller!




Nu är vi snart nere igen, till vänster parkeringen där stigarna börjar och till höger den lilla staden där vi bor.




Efter den sista biten ned, som troligen var den bästa stigen på hela resan, åt vi glass och slappade i solen.




Jag hittade en liten fripassagerare, kräk!




Det var skönt i solen och i kylen stod ölen kall. Skulle vi cykla mer eller gå direkt på ölen? Ingen visste råd men efter en lång stund av slappt velande var vi på väg upp för ännu ett varv på samma stig, men utan toppen Minch Moor.




Den här gången körde vi en kort inofficiell stig av klassisk alpkaraktär (som Tjärnis stig i Åre, fast bättre) ned till det fantastiska stigområdet. Det blev helt klart resans höjdpunkt för min del.

Efter dusch skyndade vi oss ut på stan' för att hitta mat innan köken stängde, hittade denna butik som jag var tvungen att fota åt Jesper:




Mat blev det på ett rätt kasst ställe där inte ens saltet smakade någonting, men skönt att slippa laga och diska...


Idag cyklade vi 36 km på fyra timmar, vinklade ned sadeln och körde med bästa cykelbyxorna så nu funkade baken mycket bättre!


Del 3/5
1. Resan till Glentress
2. Glentress
3. Innerleithen
4. Inofficiella Glentress
5. Hemresan

1 kommentar:

Mickegillarcyklar sa...

Det är inte utan att man blir sugen :-)