onsdag 26 mars 2008

Bloggen fyller 1!

Hade tänkt fira detta faktum på något vis, men jobbet kom emellan. Mailservern i Söderhamn fick tuppjuck och svarade alla som mailade dit att adressaten inte fanns, SPAM-filtreringen hade spårat ur. Grangärde med omnejd fick stora problem med telefonin och så började brandväggen i Söderhamn starta om av sig själv ungefär var halvtimme.

En ny brandvägg letades snabbt fram hos en leverantör i Ludvika och jag satte mig i bilen och for till Söderhamn hastigt och lustigt. Drog igång den nya brandväggen och tänkte glatt läsa in konfigurationsfilen från den gamla, men tji! Modellen har uppgraderats till version "B" och då funkar inte gamla konfigfilen. Gaaah!

Testade nytt nätagg på gamla brandväggen men då dog interna LAN-interfacet helt istället, skruvade av huven och som misstänkt var kondensatorerna blåsta i den.

Letade upp ett moderkort från en skrotad IBM stationär med 10V 1200 µF-kondingar iställer för de 10V 1000 µF som var sönder, lödde loss dem och efter många timmars svärande satt de på plats. Med stor skepsis sattes strömagget i brandväggen igen och yay - det fungerar!


Snyggt är det ju inte men funkis! :) Kommer kanske en film från den nervösa uppstarten senare...

Imorgon börjar det roliga jobbet att fixa in alla inställningar för hand som nu är skärmdumpade från gamla brandväggen.

3 kommentarer:

Jocke sa...

Ja må den leva, ja må den leva.......

HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

Jonas sa...

Använde ni rbl från ordb.org som lades ner för flera år sen? :-)

Läste någonstans att de slagit på att den flaggar allt som spam numera för att de vill få folk att sluta använda den.

Tobbe Arnesson sa...

Till mitt försvar vill jag påpeka att vi tänkt skrota den där servern i flera år så den har inte fått så mycket admintid som man skulle önska. ;)