fredag 28 mars 2008

Fôlkräjs

Idag for vi 11 glada kollegor från jobbet till Dala Hyrkart i Norr Amsberg utanför Borlänge för att göra upp i folkrace!

Det skulle bli väldigt intressant, jag har aldrig tävlingskört i personbil, aldrig sladdat runt med bil och aldrig kört bakhjulsdrivet. Många oskulder skulle tas denna soliga eftermiddag.

Tävlingsupplägget var följande:

2 träningsvarv med bakhjulsdriven Volvo 240
3 varv mot klockan i sagda Volvo, "en och en"

2 träningsvarv med framhjulsdriven SAAB
3 varv mot klockan i SAABen, "en och en"

Tiden för de två klockade kvalificeringsheaten summerades sedan och vi delades in i A-, B- samt C-finaler. A-finalen kördes sedan först för att i görligaste mån se till att de hade hela bilar...

I finalerna gäller folkraceregler, dvs. det är fritt fram att putta på sina motståndare i sidled (men absolut inte bakifrån eller med bilens hörn).

Mina fem varv med Volvon gick rätt bra, fick en tid på 1:52 medan övriga sportade tider mellan 1:45 och 2:03. Nästkommande fem varv gick inte alls bra, "råkade" snurra i en av kurvorna och fick dagens sämsta tid, bara en hundradel efter den tidigare 2:03-tiden. Yay!

Så när tiderna summerades hamnade jag i C-final med Jesper och Mathias.

När finalstarten gick blev jag efter direkt samt körde av banan, jättebra början. Men döm om min förvåning när det visar sig att Jesper står helstill? Vad nu? Kör om honom och hoppas han inte fått haveri på bilen eller något (det visade sig sedan att han snurrat och väntade in oss bakom för att inte bli ivägen, han visste inte att jag var lååångt bakom redan).

Så Mathias hade ett långt försprång medan jag och Jesper kämpade vidare. Jag höll honom på avstånd till sista metrarna innan mållinjen, jag lyckades köra av banan på precis samma sätt igen och Jesper knep andraplatsen bokstavligen framför näsan på mig. :D

Här är en film från vår dag:

Folkrace 2008-03-28 from Tobbe Arnesson on Vimeo.Kan varmt rekommendera andra att testa, det var faktiskt skitskoj! Undrar vad en 240 kostar på Blocket...

3 kommentarer:

Jocke sa...

Fan! Bara 3:a i B-final och 7:a totalt. :-(

Säg åt min namne att han måste köra fortare nästa gång!

Jesper Löfgren sa...

Yeah!... Jag är bättre än Tobbe på att köra bil!

Tobbe Arnesson sa...

Om "att köra bil" går ut på det vi gjorde igår, ja då var du bättre. :)