måndag 3 mars 2008

Konvalescens


27:e januari skulle jag ta ut pengar på en bankomat på Medborgarplatsen, det gick så där...


Förra lördagen tog jag med mig Jesper som moraliskt stöd och for till Arlanda för att hämta upp Anki som kom hem från Tanzania, läs de restrerande dagboksinläggen och se hennes bilder här.

Fast vi inte setts på en månad och att hon gjort sitt bästa att kamouflera sig som polkagrisflicka kände jag igen henne, även om inte hon såg mig...

På söndagen tog vi en promenad och hittade en massa gula krokusar (?) samt bl.a. de här snödropparna. Våren har nått Stockholm, tycks det.


Stockholm har även nåtts av en veritabel världsnyhet, läsk i B U R K ! Jag behöver väl inte säga att jag fyllde bilen?


Natten till måndag var magen orolig och ganska snart stod det med all oönskad övertydlighet klart att Anki tagit med sig sin magsjuka hem som souvenir till mig. Efter att ha tömt magen ett antal gånger genom kroppens samtliga öppningar bröt feber ut och jag blev liggande...

Febern gav sig ganska snart och jag fick behålla föda igen, men kroppen var rejält skakig med ledvärk och yrsel. På torsdagen var skallen pigg och jag rastlös, så jag tog en (för lång) promenad i Årsta.

Glad som en lärka hittade jag bil nummer 001!


För massor av år sedan hörde jag talas om hobbyn "Platespotting" som går ut på att "se" alla nummerplåtar i nummerordning (bokstäverna är oviktiga). Flera år senare såg jag 001 och sedan dess har jag kikat efter 002 utan framgång. Men nu när jag stod där framför en ny 001 kunde jag ju inte låta bli att knäppa ett kort.

På väg tillbaka såg jag även 009, 004 och 003 men ingen 002. Bara för att smeta in det i ansiktet på mig åkte bussen förbi, med nummer 001.

I söndags var vi ute på en ny promenad och såg än fler vårtecken.


På väg hem från Stockholm kom jag, otroligt nog, ikapp en bil med nummer 002. Men bilden blev allt annat än bra.


Jag har -efter bästa stalkerförmåga- tagit reda på att bilen bor här i Ludvika så jag ska försöka ta en bättre bild på den vid tillfälle.

Sen var det 003, undrar om den finns kvar på Sköntorpsvägen?

Förresten är vår en Stockholmsförteelse än så länge, här är ännu snö och kallt. Kanske även skridskois? Ska ta med gäddkäppen till jobbet och käppera lite imorgon...

4 kommentarer:

Jocke sa...

Konvalcent?

Själv mår jag halvbra och letar efter 478.

Johan Andersson sa...

478?!?!? Hur långt hade du kommit när vi cyklade från Oliver Twist i somras och du glodde som en galning på alla bilar?

Jocke sa...

410 ungefär. I början tog jag ungefär 100 nummer per år men nu har det gått troll i räkningen. 400-serien är så jäkla seg!

mattel sa...

jag lade ner vid 103.. bara för att jag själv hade just det numret då.

det spårade ur rätt lätt när jag glatt skreek ut 97!! fan vad jag har letat! när jag satt själv på bussen.

blir maniskt väldigt fort.