lördag 7 februari 2009

Utlandssemster idag

Idag har jag varit på utlandssemster, följde med tre bussar från ABB till Trysilfjellet i Norge och gjorde några spår i snön. Jag åker slalom ungefär vart annat år eller så. Jag hade tokångest om jag skulle åka eller inte, var trött och ville mest vara hemma. Det skulle bli -14°C och snö hela dagen. Men jag visste att det skulle bli roligt om jag väl tog mig i kragen och faktiskt åkte dit.

Undrar varför jag så ofta inte har någon lust att åka när jag ska iväg på något? Jag ångrar mig aldrig när jag väl klivit utanför lägenhetsdörren. Nåja...

I Norge serverar de tyttebär, jag hoppas det har något med bröst att göra?
Det blev faktiskt inte -14°C utan den betydligt mildare temperaturen -12°C! Jag hade i vilket fall klätt mig helt perfekt! Blev lite, lite för varm utför pisterna och lite, lite för kall i sittliftarna. Högra mustaschen blev dock väldigt kall!
Det snöade hela dagen. Visade sig att mina DH-goggles inte alls var bra att åka slalom med, har nästan aldrig problem med imma i dem när jag cyklar. Men i -12°C blev de helt igenisade på insidan, kunde inte se ett skit efter 2/3 av pisterna. Slutade med att jag köpte ett par nya goggles dyrt. :( Fast det var det fan värt, nu kunde man iaf. se snöhögarna innan man brakade in i dem i fullt ställ.

Det snöade inte jättemycket men det har snöat under ganska lång tid i Trysilfjellet, det fanns ungefär två-tre decimeter opistad nysnö. I de flesta pisterna var det blandat mellan hopskrapade snödrivor och ispartier, men i några låg snön relativt orörd. Hittade även några partier med helt orörd snö. Första gången jag åkte i lössnö, mycket roligt!Det var dock djävligt jobbigt åt benen att åka så mycket i lössnö, kom ned med mjölksyra mest hela tiden på slutet. Vi gav upp en halvtimma innan liftarna stängde och sökte upp ICA för något törstsläckande. All denna skitöl de bunkrat upp i kylen fick de dock ha för sig själva.I Norge heter chokladtillverkaren Marabou Freia. Dessutom säljer de en choklad med Walters nötter i...Foto på backarna från bussen, innan vi åkte hem.


Rätt kul att man kan göra en dagstripp till annat land så där, även om det bara är Norge. Men då fick man sätta klockan på ringning till 04:45 och vara hemma strax före 21 också...

Här är en liten skidfilm från oss amatörer, han som kan åka är Ryddan. Hon i röd jacka är Bea och nybörjare på snowboard är Magnus:
Kameran gillade inte riktigt snön och kylan, det inbyggda linsskyddet frös fast i alla möjliga lägen och behövde pillas både upp och igen. Vissa videoklipp blev avbrutna i förtid, hjulet man väljer kamerafunktion med har tappat sina fasta lägen. Minsta lilla man nuddar det så rör det sig. Får nog ta fram instrumentmejslarna någon dag...

5 kommentarer:

Mickegillarcyklar sa...

Sweetness! Nästa vinter ska familjen Jonsson/Sandberg skaffa utrustningar och göra backarna osäkra :-)

//Harri sa...

Ap ap! Inte dissa Newcastele Brun Öle!

Behöver du inte en ny kamera på jobbet?! ;)

Ork i benen är största problemet för en annan, första två åken brukar gå bra men sedan blir det farligt när man tappar orken att 'styra' ordentligt!

Tobbe Arnesson sa...

Micke: Jag hyr skidor, i det långa loppet tror jag det blir billigare eftersom jag åker så sällan.

Harri: Jag dissar väl vilken öl jag vill. :P F.ö., när åkte du slalom senast? Moderna carvingskidor och ditt regelbundna cyklande borde funka rätt bra?

//Harri sa...

Sol klassas inte ens som öl...

Regelbunden cykling?! ;)

Tror jag hade carvingskidor senast faktiskt, när det var törs jag inte ens gissa!

Mickegillarcyklar sa...

Tobbe: Vi säsongshyr nog nästa vinter. Verkar dumt att köpa på sig prylar innan vi vet hur kul Lo tycker det är...